Prva potnica Mari je šla po nakupih

0
2652
V Zagorju je Sopotnik začel voziti maja lani.

Od včeraj je Zagorje ob Savi postalo član vse večje družine Zavoda Sopotnik in je tako tudi v praksi zaživel projekt brezplačnih prevozov za starejše po zagorski dolini in do Splošne bolnišnice Trbovlje. 

Ključe avtomobila je včeraj direktorju Zavoda Sopotniki Marku Zevniku in predsednici zagorskega Rdečega križa Metki Podpečan slovesno izročil župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan. V kratkem nagovoru je poudaril: “Občina Zagorje ob Savi že dve desetletji starejšim občanom nudi subvencije prevozov z avtobusom na območju občine, nadgradnja v smislu mobilnosti starejših občanov pa je vsekakor projekt naročenih brezplačnih prevozov za starejše, ki se je začel izvajati danes.”

Direktor Zavoda Sopotniki je izrazil zadovoljstvo, da se je sodelovanje začelo tudi v občini Zagorje ob Savi, predvsem pa so bili, kot je poudaril, v zavodu presenečeni nad tolikšnim številom in takšno srčno pripravljenostjo prostovoljcev za sodelovanje. Na poziv prostovoljcem za opravljanje prevozov se je namreč javilo kar 30 prostovoljcev, ki so konec prejšnjega tedna opravili tudi posebno izobraževanje. Nam pa je povedal: ”Zavod Sopotniki deluje že sedmo leto in imamo okrog 3100 starejših aktivnih uporabnikov v petnajstih slovenskih občinah. Za njih skrbi 370 voznikov prostovoljcev. Vedno poudarjamo, da so Sopotniki še nekaj več kot le prevoz. Tu mislim na občutek sprejetosti, da starostnika motiviramo, da ostane mobilen in s tem tudi aktiven, kar vpliva tudi na njegovo zdravje.”

Prva uporabnica je bila Mari Flere, ki jo je župan Matjaž Švagan odpeljal po opravkih. Navdušeno je povedala, da je bila zelo presenečena in vesela, ker je bila ravno ona prva potnica. »Danes se je na moj dom z novim avtom pripeljal župan in me odpeljal v trgovino, kjer sem kupila najnujnejše. Naslednjič bo opravkov nekaj več. Rada bi se zahvalila za to storitev, ki je v naši občini potrebna in smo je veseli vsi starejši.” je povedala navdušena uporabnica.

Vsi starejši, ki potrebujejo brezplačen prevoz, lahko pokličejo telefonsko številko 031 825 555 vsak delovni dan, torej od ponedeljka do petka, med 7.30 in 15. uro.