5.9 C
Trbovlje
nedelja, 9. maja 2021
ZON.siAktualnoProstofer danes prvič po hrastniških ulicah

Prostofer danes prvič po hrastniških ulicah

Začelo se je s pobudo Društva upokojencev Hrastnik, občina je prisluhnila, danes pa se Prostoferju že vozijo prvi potniki. 

Prostofer je vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Prejšnji teden je občina v uporabo predala vozilo, na predavanje pa povabila vse prostovoljne šoferke in šoferje. Prijavilo se je namreč rekordnih 24 srčnih prostovoljcev, med njimi celo dva, ki nista iz Hrastnika. In kaj je razlog, da so se prostovoljci tako množično odzvali? Prav vsi so poudarili, da so se prijavili zato, ker želijo živeti v družbi, kjer si med seboj pomagamo, ker svoj prosti čas z veseljem namenijo pomoči starejšim in da bo to hkrati izboljšalo tudi njihovo življenje, saj nas je prav čas epidemije naučil, kako pomembni so človeški stiki in medsebojni pogovori.

Župan Marko Funkl je prvi prostovoljki Heleni Romih predal ključe vozila. Ne glede na dober odziv pa poziv za voznice in voznike ostaja odprt. Obrnete se lahko na občino ali pokličete na številko 080 10 10. Veseli vas bodo!

Klicni center je aktiviran! 080 10 10

In še najpomembnejše – klicni center je sedaj aktiviran, zato pozivajo starejše občanke in občane, ki prevoz potrebujete, da pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 10 10 in prevoz rezervirajo. Rezervacijo je potrebno opraviti vsaj 3 dni pred želenim prevozom, pokličejo pa lahko vsak dan od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro. Prevozi so v prvi vrsti namenjeni obiskom zdravnikov v zdravstvenem domu, specialističnim pregledom v bolnišnicah, obisku lekarne, optike … Ti prevozi bodo vedno tudi prednostno obravnavani. Prevozi so namenjeni tudi obiskom ustanov javnega značaja (občina, upravna enota, banka, pošta) in trgovin znotraj občine.

V Hrastniku iščejo šoferje za brezplačne prevoze

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...