20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.si1+1=2Proslava v domeni hrastniške šole

Proslava v domeni hrastniške šole

Vabilu k sodelovanju se je prijazno odzval operni pevec in nekdanji član skupine Eroika, Aljaž Farasin, ki je s prekrasno zapeto himno poskrbel za slovesen uvod. Naša Hrastničanka, novinarka Anja Markovič, je v prazničnem vzdušju spodbudno nagovorila vse zbrane gledalce pred malimi ekrani. Član skupine Čuki, Jože Potrebuješ, je predstavil refren novejše otroške skladbe Mravljica in napovedal deklamacijo učencev 2. č. Ti so se predstavili s pesmijo učiteljice Natalije Selinšek Šola doma.

Glasbenik, imitator in voditelj Tilen Artač nas je nasmejal z imitiranjem pesnice Svetlane Makarovič in napovedal naslednjo glasbeno točko Ele Ramšak, ki je na citre zaigrala skladbo Ferija in Ditke, Ne bodi kot drugi. Pisateljica in igralka Desa Muck je s svojevrstnim smislom za humor napovedala točko učencev OŠ s prilagojenim programom. Učenci nižjega izobrazbenega standarda so nam prebrali posamezne odlomke Prešernove pesnitve Povodni mož, napeto dogajanje pa podkrepili še z odlično dramsko uprizoritvijo. Olimpijec Peter Kauzer se je javil iz toplih krajev, kjer se intenzivno pripravlja na nove izzive, in napovedal točko nogometnih mojstrov. Enej Tatlić, Anis Hotić in David Maksimović so svoje spretnosti kljub mrazu dokazali z žongliranjem. Glasbenik Sašo Avsenik je raztegnil meh in nam izdal, zakaj igra samo vesele pesmi. Njegovemu zgledu je sledila tudi Hana Zavrl, ki je na harmoniko zaigrala znano Avsenikovo Na avtocesti, ob njenem posnetku pa sta se zavrtela Jaka in Jona Špacapan.

Zadnjo glasbeno točko Aline Jularić s citrami so naznanili slavni štirje prijatelji z Radia 1 – Denis Avdić, Anja Ramšak, Jana Morelj in Miha Deželak. Domišljeno in malce drugačno šolsko proslavo je s svojo mislijo sklenila operna pevka Irena Yebuah Tiran, ki je napovedala govor ravnateljice Polone Dolanc.

Če smemo na koncu dodati še … Med nastajanjem proslave je sodelovalo veliko dobrih ljudi, ki se jim v imenu naše šole najlepše zahvaljujemo. Ponovno smo dokazali, da je v slogi moč!

IS, TK

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...