-- OGLAŠEVANJE --

Priznanje OŠ Ivana Cankarja

OŠ Ivana Cankarja Trbovlje je po mnenju strokovne komisije Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti prejemnica posebnega priznanja za izjemne dosežke na področju varovanja kulturne dediščine in izobraževanja mentorjev.

-- OGLAŠEVANJE --

Petrovče pri Žalcu s bile 22. septembra polne mladih in njihovih mentorjev, vseh ljubiteljskih kulturnikov, ki z veliko mere osebne energije in ponosa skrbijo za razširjanje kulture med mladimi. OŠ Petrovče je bila najbolj kulturna šola po izboru JSKD v letu 2015. Ob predaji naziva, najbolj kulturna šola v letu 2016 je postala OŠ Luisa Adamiča iz Grosuplja, se je odvil bogat kulturni program v občini Žalec.

Izjemni dosežki na področju kulturepriznanje OŠ I. Cankarja

Za učence vseh 15 vabljenih šol, ki so prejemnice priznanj JSKD za izjemne dosežke na področju kulture v letu 2016, je bil organiziran poseben program: spoznavali so Dvorec Novo Celje v Petrovčah in se udeležili raznovrstnih ustvarjalnih delavnic. Mentorji so si lahko ogledali Galerijo okusov in sodelovali na ustvarjalnih delavnicah. Ravnatelji in župani ali drugi predstavniki lokalnih skupnosti pa so prisluhnili nagovoru župana, ki je izpostavil pomen šole pri razvijanju kulture mladih in pozitivno vlogo šole v lokalni skupnosti. Navdušujoča je njegova misel, da kultura ni okoli ljudi, temveč v ljudeh.

Vsi skupaj pa smo uživali na zaključni kulturni prireditvi v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu, kjer se je pelo, igralo, recitiralo. Učenci in učitelji OŠ Petrovče so dokazali, da niso zaman nosili naziva najbolj kulturne šole v letu 2015.

OŠ Ivana Cankarja Trbovlje je na zaključni prireditvi, ki je imela naslov Nič in vse, prejela posebno priznanje JSKD za izjemne dosežke na področju varovanja kulturne dediščine in izobraževanja mentorjev. Nič ne bomo dodajali k temu nazivu, naredili pa bomo vse, da si podobne nazive zaslužimo tudi v bodoče. Ker je kultura v nas in med nami, smo veseli, da smo prejeli tudi naziv Kulturna šola 2016–2021.

Blanka Gombač, koordinatorica za kulturne dejavnosti
Mojca Lazar Doberlet, ravnateljica

OŠ Ivana Cankarja2

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --