-- OGLAŠEVANJE --

Manager leta 2016 je … Andrej Božič!

Manager leta 2016 je postal Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik. Priznanje bo Božič prejel danes zvečer na Managerskem kongresu v Portorožu.

-- OGLAŠEVANJE --

Med največjimi Božičevimi uspehi je po navedbah upravnega odbora Združenja Manager uspešna sanacija steklarne, ki je bila leta 2010, ko je prevzel njeno vodenje, tik pred stečajem. Nekdanji bolnik z bilančno izgubo 4,4 milijona evrov je danes uspešno izvozno usmerjeno podjetje, ki je lani ustvarilo več kot 55 milijonov evrov prihodkov in imelo ob koncu leta 6,2 milijona evrov čistega dobička. V poslovnem letu 2014-15 so za izviren model prestrukturiranja prejeli tudi evropsko poslovno nagrado European Business Award.

Plače zaposlenih višje za tretjino

Ob imenovanju za Managerja leta je Božič, kot piše v sporočilu za javnost Združenja Manager, dejal, da sta bila konsenz in zaupanje vseh deležnikov ključna za preobrat v podjetju: “Za uspeh ni bilo treba odpuščati zaposlenih, zato je njihov primer po njegovih besedah lahko odlična spodbuda vsem tistim z vizijo, da zagrizejo tudi v takšne projekte, ki bi se morda marsikomu zdeli nemogoči.”

Steklarna Hrastnik

Kot je poudaril, je ob prevzemu podjetja zanj največjo težavo, poleg večmilijonske izgube, predstavljala demotiviranost 750 zaposlenih. Sanacijo je gradil na ohranitvi delovnih mest, saj je steklarna pomemben zaposlovalec v Zasavju, svoje pa so prispevali zaposleni z visoko ravnjo znanja in predanosti podjetju, je pojasnil. Kljub pričakovanjem, da bo ohranjanje delovnih mest za vsako ceno podaljšalo okrevanje podjetja, pa je steklarna že po dobrem letu pričela dosegati dobiček.

Kaj je Andrej Božič za naš portal o Steklarni in zaposlenih povedal pred dvema letoma?

Ne jedo ljudi za zajtrk

66 novih produktov v zadnjih 3 letih

V Združenju Manager so v utemeljitvi priznanja navedli še, da vodstvo podjetja uspešno sanacijo nagrajuje z višjimi osnovnimi plačami, sistemom bonusov, napredovanji na delovnem mestu in nagradami za inovativnost. Plače zaposlenih so za tretjino višje kot v 2010, letno pa v steklarni za izobraževanje namenjajo okrog pol milijona evrov oziroma 0,9 odstotka prodajnih prihodkov, predvsem v pridobivanje novih znanj s področja digitalnih tehnologij in novosti v steklarski tehnologiji.

V hrastniški steklarni so v zadnjih treh letih razvili 66 novih produktov, prejeli pa so tako domače kot mednarodne nagrade s področja oblikovanja in inovacij ter priznanja za najboljši energetski projekt in dosežke na področju trajnostnega razvoja. V steklarni nameravajo avtomatizirati vse proizvodne procese in izboljšati energetsko učinkovitost v proizvodnji. Za letos načrtujejo investicije v ekologijo in energetsko učinkovitost v višini pol milijona evrov.

Steklarna Hrastnik-SH Puzzle

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --