-- OGLAŠEVANJE --

Priložnost vidijo v (cenejšem) ogrevanju z odpadki

-- OGLAŠEVANJE --

Litijski občinski svetniki so se na tokratni seji seznanili z delom policistov in občinskih redarjev, komunalnega podjetja, osnovnih šol in gimnazije ter nadzornega odbora občine. Podelili so soglasja k nagradam za uspešnost vodjem javnih zavodov in potrdili menjavo nepremičnin, ki bodo med drugim temelj za investicijo v dotrajan Farbarjev grad v središču mesta. 

Predsednik nadzornega odbora občine Ljubo Tomažič je izpostavil, da so nadzorniki pri svojem delu ugotovili, da je Mestna skupnost Litija v Športni dvorani Litija sklenila najemne pogodbe brez prehodnega soglasja Občine Litija. Nadzorni odbor je Mestni skupnosti Litija je opozoril, da so te pogodbe zato nične in da mora mestna skupnost najkasneje v osmih mesecih pridobiti soglasje občine in z najemniki skleniti anekse k najemnim pogodbam. 

Občina naj investira po svojih zmožnostih

Predsednik nadzornega odbora Ljubo Tomažič.

V nadaljevanju je Tomažič opozoril še, da ima občina pred sabo kar nekaj velikih projektov, pri katerih naj bo pazljiva, da jih bo sposobna financirati, gradnjo vrtca Najdihojca pa bodo budno spremljali tudi nadzorniki sami. Prvi nadzornik občine je še izpostavil Javni zavod za kulturo, mladino in šport Litija, in sicer da naj občina v prihodnje več pozornosti nameni načrtovanju ciljev, programa in doseganju rezultatov javnega zavoda ter presodi o smiselnosti ponudbe javnih športnih in kulturnih dobrin. 

Rokavec je dejal, da je občinska uprava vestno sodelovala z nadzornim odoborom občine in da pričakuje, da bodo vsi sklepi, pri katerih so sodelovali, tudi realizirani. 

V nadaljevanju so se svetniki seznanili z delovanjem Komunalnega stanovanjskega podjetja (KSP) Litija. Podjetje je lani poslovalo pozitivno, in sicer z 79.000 evrov dobička, ki pa se vsako leto zmanjšuje. Glede na rezultat in poslovanje podjetja cen komunalnih storitev še niso spreminjali, razen manjše podražitve na področju odpadkov, je pojasnil direktor Roman Ciglar.

Večjih podražitev komunalnih storitev zaenkrat še ne bo

Direktor KSP Litija Roman Ciglar.

“Za letos imamo tudi še sklenjene pogodbe za elektriko in nekaj goriva, ne bi pa strašil, kaj se bo dogajalo v prihodnje,” je dejal Ciglar in kot priložnost za izogib visokim cenam ogrevanja izpostavil celjski primer ogrevanja s pomočjo termične obdelave odpadkov. “Z novo zakonodajo se odpirajo možnosti za sežigalnice,” je dejal Ciglar in poudaril, da so odpadki sicer velik problem v blokovskih naslejih, v času epidemije pa se je nerazumljivo povečala tudi količina odvrženih odpadkov na javnih površinah, predvsem ob cestah. 

Ciglar je sicer še povedal, da se je komunala v krizo zapeljala dobro, saj so se že prej opremili z nekaj novimi vozili in smetarskim vozilom, katerih dobava in cena zaradi razmer na trgu danes nista več zagotovljeni.

Podražitve na vseh koncih so kasneje izpostavili tudi ravnatelji osnovnih šol, ki pričakujejo, da bodo kmalu morali pričeti podpisovati anekse k pogodbam o dobavi hrane, čistil in drugih pripomočkov, ki jih potrebujejo za svoje delovanje. 

SORODNI ČLANKI:

Litija se bo zadolžila – in to še za 1,7 milijonov evrov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --