14.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoPričenja se lov na domišljijo

Pričenja se lov na domišljijo

Kreativna terenska igra 'Post-apokaliptična tura', ki oživlja prazne in zapuščene prostore, je stopila v novo razvojno fazo. Pripravlja se premierni postapokaliptični vikend - testna izvedba igre.

Potekala bo 4. in 5. junija. Prijavite se lahko na http://postapokalypsa.com/booking/. V zameno pričakujejo iskrene povratne informacije udeležencev, ki jih bodo upoštevali za izboljšanje kakovosti igre v prihodnosti.

Vse potrebne materiale – od kostumov za udeležence, do scenografiskih in promocijskih elementov – je ekipa izdelala iz odpadnih in ponovno uporabljenih materialov. “Ničesar ne želimo proizvajati po nepotrebnem. Kostume za organizatorje smo izdelali iz odsluženih rjuh iz Doma upokojencev Trbovlje in Izlake ter iz plastenk, pločevink in konzerv, za udeležence pa uporabimo tiste, ki jih v Steklarni Hrastnik predhodno uporabijo obiskovalci proizvodnje,” pravi dizajnerski tandem Zadruge Traparij, ki skrbi za vizualno podobo.

Inovativen zasavski turistični produkt

Kar pa je tudi praktičen primer koncepta od-rasti, ki ga Post-Apokalypsa zagovarja — končanje prekomerne proizvodnje in bremenitve okolja z izpuhi fosilnih goriv, premik od zasebnega k skupnemu, skrajšanje delovnika ter kreativne re-uporabe tistega, kar je nekoč že pustilo odtis v okolju.

Priborjena nagrada na Startery-ju za srednjo in vzhodno Evropo je Post-apokaliptično turo v letošnjem februarju ponesla v Berlin, kjer se je kalila v družbeno-podjetniškem inkubatorju Social Impact Lab in se prelevila v začetni stadij blagovne znamke z družbenim učinkom in z imenom Post-Apokalypsa. Njeno vsebinsko in grafično zasnovo lahko preverite na spletišču www.postapokalypsa.com, ki je pretekli teden ponesel inovativen zasavski turistični produkt v svet.

Imaginator

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...