-- OGLAŠEVANJE --

Pričelo se je predčasno glasovanje, svoj glas lahko oddate do četrtka

-- OGLAŠEVANJE --

Danes se začenja predčasno glasovanje za volitve v državni zbor 2022. Volišča za predčasno glasovanje bodo odprta do vključno četrtka, 21. aprila, med 7. in 19. uro. Pet volišč za oddajo predčasnega glasu bo odprtih tudi na območju Zasavja od Litije do Radeč. Redni glas boste lahko oddali v nedeljo, 24. aprila, prav tako med 7. in 19. uro na volišču, o katerem vas je pisno obvestila državna volilna komisija (DVK). 

Kje v Zasavju lahko predčasno glasujete

Volilni okraj Območje volišča za predčasno glasovanje Naziv volišča Naslov volišča
 Litija Občini Litija in Šmartno pri Litiji ter del občine Ivančna Gorica, ki   obsega območja naselij: Pusti Javor, Radanja vas, Sela pri Sobračah, Sobrače,   Vrh pri Sobračah Občina Litija Jerebova ulica 14
Hrastnik – Trbovlje Občina Hrastnik Upravna zgradba Hrastnik Pot Vitka Pavliča 5
6010 – Hrastnik – Trbovlje Občina Trbovlje Upravna zgradba Trbovlje Mestni trg 4
Zagorje Občina Zagorje ob Savi Weinbergerjeva hiša Cesta 9. avgusta 4
Laško Občina Radeče Kulturni dom Gledališka pot 2

 

Prijava za predčasno glasovanje ni potrebna, prav tako volilec s seboj na volišču ne potrebuje obvestila volilcu, pač pa zgolj osebni dokument, s katerim lahko izkaže svojo identiteto, pojasnjujejo v DVK. Obvestilo volilcu je informativne narave in tudi pripomoček, da volilni odbor lahko hitreje poišče volilca v volilnem imeniku, še dodajajo. 

Na zadnjih volitvah predčasno glasovalo okoli 1300 Zasavcev

Na predčasnem glasovanju lahko sicer glasujejo samo volilci s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, volišča za predčasno glasovanje pa so praviloma vezana na okraj stalnega prebivališča, z nekaj izjemami, kot jih bodo na primer imeli tudi v Litiji, kjer bodo predčasno lahko glasovali tudi Šmarčani in del občanov občine Ivančna Gorica. 

Na predčasnih volitvah v državni zbor leta 2018 je na predčasnih volitvah glasovalo 53.158 oz. 3,1 odstotka volilnih upravičencev, na volitvah v državni zbor leta 2014 pa 66.754 oz. 3,9 odstotka volilnih upravičencev. V treh zasavskih občinah (Litija je takrat še spadala v volilni okraj Ljubljana – Bežigrad) je takrat predčasno glas oddalo okoli 1300 ljudi, največ v Trbovljah, okoli 746. 

SORODNI ČLANKI:

DANES: Osrednje zasavsko predvolilno soočenje!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Razpis št. 2 pripeljal novo direktorico

Svet knjižnice je na svoji aprilski seji za novo direktorico knjižnice izbral kandidatko Tadejo Casagrande. S programom dela in načrtom razvoja zavoda za novo...
-- OGLAŠEVANJE --