27.3 C
Trbovlje
ponedeljek, 15. avgusta 2022
ZON.siAktualnoPri zavijanju v križišču je zbil psa, lastnica je za las odskočila

Pri zavijanju v križišču je zbil psa, lastnica je za las odskočila

Policisti na območju Zasavja so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V ponedeljek so bili trboveljski policisti obveščeni, da je neznanec v trgovini v Trbovljah odtujil artikle v višini 1300 evrov. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

V torek se je na parkirišču v Trbovljah pripetila prometna nesreča, ki jo je zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročil neznani voznik, ki je po trčenju s kraja odpeljal, ne da bi o tem obvestil lastnika oz. policijo. Za izsleditev voznika še zbirajo obvestila.

V sredo so spet najprej obravnavali so tatvino denarja iz transakcijskega računa v višini  800 evrov. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo. Nato pa so v nočnem času intervenirali v Trbovljah, kjer je občanka lažno naznanila kršitev javnega reda in miru. Policisti so tako globo izrekli kar njej.

V četrtek so bili policisti obveščeni o tatvini v trafiki v Trbovljah. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo. V večernem času se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu voznice osebnega avtomobila, ki je zato trčila v nasproti vozeč osebni avtomobil. Pri tem je nastala le materialna škoda. Povzročiteljici je bila izrečena globa. V nočnem času pa so intervenirali v Trbovljah, kjer je kršitelj pod vplivom alkohola razbil steklo in se nasilno vedel do oškodovanke. Kljub ukazom policistov s kršitvijo ni prenehal, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje, izrečena pa mu je bila tudi globa.

V petek so trboveljski policisti obravnavali kaznivo dejanje zatajitve, saj je uslužbenec podjetja ni želel vrniti službenega telefona. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, saj je storilec preko noči v potok odvrgel zabojnik za embalažo, ter ga tako poškodoval. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

PP Litija

V torek so litijski policisti v naselju Cerovica obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Na kraju so policisti ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču neznanega voznika vozila Renault Clio, najverjetneje starejšega letnika, zeleno sive barve. Po trčenju je voznik zapustil kraj prometne nesreče in odpeljal v smeri Šmartnega pri Litiji. Policisti še zbirajo obvestila.

Prav tako v torek so obravnavali tudi kršitev po Zakonu o zaščiti živali, saj lastnik psa ne vodi na povodcu, zaradi česar so občani prestrašeni. Ker se je isti dogodek že nekajkrat ponovil, so policisti lastniku tokrat izdali globo. Isti dan so pri kontroli prometa ustavili voznico osebnega vozila. Voznici je bil odrejen test alkoholiziranosti, ki je bil negativen, je pa pozitiven rezultat pokazal hitri test za droge. Strokovni pregled je voznica odklonila, zato so ji policisti odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V sredo so litijski policisti prejeli obvestilo občanke, ki ji je neznani voznik osebnega vozila znamke Peugeot pri zavijanju desno v križišču zbil psa na povodcu, peška pa je odskočila, da je ni povozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oškodovanka prečkala prehod za pešce na Ljubljanski cesti pri zeleni luči, skupaj s psom. Videla je, kako voznik novejšega modela Peugeot zavija desno na prehod (ob zeleni puščici) pri tem pa je trčil v psa, nato pa odpeljal v smeri proti Podkraju. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev pobeglega voznika.

V četrtek so bili obveščeni o vozilu v grapi v vasi Okrog. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je vozilo, ki je bilo parkirano, premaknilo z mesta in zapeljalo po hribu navzdol v grapo, ter tam obstalo.

V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na glavnici cesti pri mostu, in sicer med osebnim in tovornim vozilom, ki jo je povzročil voznik tovornega vozila zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Isti dan so zasegli še drobilec z delci posušene zeleno rjave rastline, za katero sumijo, da gre za konopljo. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep. Tudi v Litiji so policisti imeli intervencijo, v kateri je občan lažno naznanil kršitev javnega reda in miru, zaradi česar mu bodo izrekli globo.

V soboto so policisti pri kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil v času, ko je imel prepoved vožnje. Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Obravnavali so tudi kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, ker je storilec pristopil do parkiranega vozila in poškodoval vetrobransko steklo. Škoda znaša okoli 500 evrov. Po zbranih obvestili bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Policisti so bili obveščeni tudi o vozniku osebnega vozila, ki je zapeljal s ceste, ker se je umikal divjadi. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V nedeljo so v Štangarskih Poljanah obravnavali prometno nesrečo med dvema kolesarjema. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je kolesar drugemu v križišču izsilil prednost in sta zato oba padla. V nesreči nista bila poškodovana. Uveden bo ustrezen prekrškovni postopek. V naselju Lupinica je isti dan prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljal izven vozišča in trčil v drog. V nesreči se je lažje poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

PP Hrastnik

V ponedeljek so hrastniški policisti na območju Kisovca imeli v postopku občana, ki so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog.

V sredo so policisti obravnavali prometno nesrečo, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v pravilno parkirano vozilo in s kraja nesreče odpeljal. Policisti obvestila še zbirajo. Policisti so isti dan nudili še asistenco zdravstvenemu osebju pri hospitalizaciji osebe.

V četrtek so policisti obravnavali voznika, ki je v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Prav tako je bilo pri postopku ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,65 g/kg). Sledi obdolžilni predlog.

V petek so zasegli posušeno zeleno rjavo rastlino, za katero sumijo, da gre za rastlino konopljo. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep. V soboto pa so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila. Po zbranih obvestili bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

PP Zagorje ob Savi

V torek v jutranjem času so bili policisti obveščeni o požaru na električnem drogu, ki je bil posledica udara strele. Gasilci so manjši ogenj pogasili, prisoten pa je bil tudi dežurni delavec elektro podjetja, ki je saniral zadevo. Obravnavali so tudi poškodovanje vozila, na katerem je neznanec razbil vetrobransko steklo. Po vseh zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo. V večernem času je na območju Zagorja ob Savi zagorel kozolec, ki se je uporabljal, kot skladišče za gradbeni material. Nastala je večja materialna škoda, po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V petek so bili policisti obveščeni o zbiranju prostovoljnih prispevkov pred trgovskim centrom v Zagorju ob Savi. Policisti na kraju kršitev niso ugotovili, so pa opravili identifikacijski postopek z osebami. V popoldanskem času so policisti intervenirali zaradi medsosedskega spora in zoper kršiteljico izvedli ustrezen ukrep. 

Obravnavali pa so tudi dve prometni nesreči. Prva se je pripetila na parkirišču, ko je povzročitelj trčil v parkirano vozilo in odpeljal s kraja, druga pa se je pripetila na relaciji Zagorje – Trbovlje, kjer je voznica trčila v srno.

V soboto v nočnem času so bili policisti obveščeni o glasni glasbi in hrupu v gostinskem lokalu. Kršitve na kraju niso ugotovili.

SORODNI ČLANKI:

Požar kozolca v Zagorju: gasilci so bili na terenu vso noč

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavci še vedno največ na Hrvaško

Prejšnji teden smo objavili anketo in vprašali naše bralce, kje so ali kje bodo letos dopustovali. Prav nič presenetljivo ni, da je več kot...
X