17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoPrevidno na cesti!

Previdno na cesti!

Danes zvečer, predvsem pa jutri po napovedih ARSO pričakujemo novo pošiljko padavin. Ponekod se bo sneg mešal z dežjem, zato bo ob nizkih temperaturah možna tudi poledica. V notranjosti bo večinoma povsod občasno snežilo.

Na cesto le z očiščenim vozilom

Policisti zato znova opozarjajo: na cesto le z očiščenim vozilom, z ustrezno zimsko opremo, pravočasno in strpno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cesti. “Preverite, ali imate v vozilu dovolj tekočine za čiščenje vetrobranskih stekel, v avto, pripravljen na zimsko vožnjo, spadata tudi metlica in strgalo za čiščenje stekel.”

Večja varnostna razdalja

Hitrost vožnje prilagodite razmeram, ob zastojih upoštevajte navodila vzdrževalcev cest in policije. Povečajte varnostno razdaljo, zavirajte rahlo in postopno, ne spreminjajte sunkovito smeri vožnje, saj lahko to povzroči zanašanje vozila. Podobno velja tudi za sunkovito speljevanje.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X