23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.si1+1=2Preverili smo, kje šole nudijo tople obroke za VSE otroke

Preverili smo, kje šole nudijo tople obroke za VSE otroke

Do brezplačnega toplega obroka so v v času šolanja na daljavo zaradi epidemije upravičeni le učenci in dijaki iz družin, kjer povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 382,82 evra (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije) ter učenci in dijaki nameščeni v rejniških družinah.

V večini centralnih kuhinj obstaja tudi možnost naročila za ostale učence in dijake, ki bi obrok plačali sami, odnosno, ki presegajo 3. dohodkovni razred, vendar do sedaj  zainteresiranih skorajda ni. Se pa število obrokov menja iz dneva v dan, poročajo zasavske šole.

Na OŠ Narodnega Heroja Rajka pripravljajo 33 kosil, 27 za učence in 6 za dijake. Vsa kosila so subvencionirana. V Hrastniku topel obrok lahko naročijo tudi učenci, ki kosil nimajo subvencioniranih. Občina poskrbi za prevoz subvencioniranih toplih obrokov, za ostale velja osebni prevzem. Prijave starši lahko sporočijo na prehrana@osnhr.si, prevzem pa bo mogoč v Hrastniku.

V Trbovljah za pripravo okrog 60 kosil dnevno skrbi OŠ Trbovlje. Na matični in podružnični šoli OŠ Trbovlje imajo 40 kosil, na OŠ Tončke Čeč pa med 10 in 20. Danes imajo že nekaj novih prijav. Topli obrok lahko naročijo tudi učenci, ki nimajo prehrane subvencionirane. Obroke učenci lahko prevzamejo osebno, za tiste oddaljene pa za dostavo poskrbi šola.

V Zagorju je centralna kuhinja v OŠ Ivana Skvarče, kjer danes pripravljajo 75 obrokov, od tega za sedem dijakov in enega starša. V šoli poudarjajo, da topel obrok ni isto kot kosilo, zato bo v tem tednu na voljo topel obrok. Količinsko bodo pripravili nekaj vmes med energijskimi potrebami za malico in kosilo. Poleg toplega obroka bosta tudi solata in sadje. Tople obroke dnevno (do 8. ure zjutraj) ali tedensko zainteresirani lahko naročijo ali odjavijo na elektronski naslov centralne kuhinje Osnovne šole Ivana Skvarče: prehrana@os-iskvarce.si, kjer se bodo dogovorili tudi glede možne lokacije za prevzem kosila.

OŠ Gradec v Litiji pripravlja tople obroke še za OŠ Litija in srednješolce. Število obrokov se dnevno spreminja, v tem tednu jih bo enajst, naslednji teden nekaj več. Sicer imajo 150 upravičencev za brezplačni obrok, kuhajo pa glede na število prijav. Tople obroke pripravljajo samo za subvencionirane, ki imajo možnost osebnega prevzema, kar se tiče obrokov za podružnične šole je za prevoz poskrbljeno.

Na vseh šolah se v sodelovanju z lokalno skupnostjo prilagajajo potrebam in željam. Zato naprošajo starše, da se obrnejo direktno na šole in se dogovorijo. 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč