-0.7 C
Trbovlje
sreda, 29. marca 2023
ZON.siAktualnoPretekla noč: Ogenj, veter in poplave

Pretekla noč: Ogenj, veter in poplave

Obljube na pestro noč, kar se vremenskih razmer tiče, so tokrat obveljale. Gasilci so imeli že od večera polne roke dela – najprej s požarom, nato vetrom in poplavami.

Ogenj ni prizanesel vrtnima hišama
Včeraj zvečer ob 20.58 so na Regijski center za obveščanje v Trbovljah prejeli klic o požaru. Na Ribniku v Trbovljah je zagorela slabih 30 kvadratov velika vrtna hiša. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje in PGD Trbovlje-mesto so pogasili streho in prekrili s PVC folijo. Med gašenjem prvega požara pa je zagorela še manjša vrtna lopa, oddaljena približno 50 metrov. Kljub takojšnji intervenciji je manjša lopa takoj pogorela. Na kraj dogodka so prišli tudi lokalni policisti, ki skupaj z gasilci še ugotavljajo vzrok požara. VIDEO požara na Ribniku

Odkrivalo strehe in poplavljalo
V Zagorju so gasilci posredovali točno ob polnoči. V Zavinah je močan veter odkril del strehe, ki so jo s pomočjo gasilcev prekrili s folijo.
Ob 2.00 je meteorna voda poplavila kletno stanovanje v večstanovanjskem objektu na Trgu revolucije v Trbovljah. Intervenirali so poklicni gasilci GZ Trbovlje in vodo izčrpali. Nekaj pred četrto zjutraj so zagorski prostovoljni gasilci, skupaj s čemšeniškimi posredovali na Jesenovem, kjer je zaradi neurja prav tako odkrilo del strehe na stanovanjski hiši. Gasilci so poškodovano ostrešje prekrili z zaščitno folijo. Ob 5.23 so gasilci PGD Loke posredovali v naselju Loke v Zagorju, ker je iz župnijske zgradbe odpadlo več strešnikov. S pomočjo avtomobilskega dvigala so odstranili strešnike, ki so ogrožali mimoidoče, ter objekt zaščitili s folijo.

Poplavljena tudi regionalka
Zaradi več podrtih dreves je bila ob 3.56 zaprta lokalna cesta Rove–Čemšenik. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Ob 4.55 so gasilci PGD Čemšenik odstranili podrto drevo na lokalni cesti Čemšenik. Ob 5.31 so gasilci PGD Čemšenik odstranili podrto drevo, ki je oviralo promet na lokalni cesti Čemšenik–Šentgotard. Nekaj pred šesto uro zjutraj so se težave pojavile tudi na regionalni cesti Hrastnik – Marno. Zaradi zamašenega propusta je voda na cesto nanesla večjo količino peska in vode. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so očistili propust in cesto.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bodo za Ceroz župani sklenili roke ali bodo Trbovlje še naprej solirale?

Bolj kot ne potihem so se včeraj sestali župani, predstavniki občin lastnic regijskega centra v Uničnem. Litija, Radeče, Hrastnik, Zagorje in še občina Trbovlje,...
X