-- OGLAŠEVANJE --

Prestižno nagrado bodo tokrat podelili v Hrastniku!

Gre za izjemno čast, je dejal hrastniški župan Marko Funkl, da bo podelitev Sovretove nagrade tokrat potekala v Hrastniku.

-- OGLAŠEVANJE --

Sovretova nagrada je najvišje priznanje v Sloveniji za področje prevajanja in smiselno je, da je prireditev v Hrastniku, saj je bil Anton Sovre, čigar ime nosi tudi knjižnica, prav iz Hrastnika. “S podelitvijo nagrade bo tako Hrastnik imel čast gostiti najboljše prevajalce v državi, s tem pa širši javnosti pokazal, da je kraj kulturno zelo bogat in vreden obiska.” Sovretova nagrada je, po mnenju Funkla, na področju prevajanja to, kar je za igralce Borštnikov prstan, za filmarje Vesna ali za pisatelje Jenkova nagrada.

Na fotografiji: Breda Biščak, Foto: Metod Bocko

Društvo slovenskih književnih prevajalcev bo Sovretovo nagrado tokrat podelilo dvema prevajalkama – Bredi Biščak in Tatjani Jamnik. 

Biščakova nam je zaupala, da je bila nad novico da bo nova nagrajenka še toliko bolj presenečena, saj do razglasitve sploh ni vedela, da je bila predlagana. Pravi, da je uvrstitev na seznam Sovretovih nagrajencev zanjo velika čast ter potrditev njenega dela in odločitve za prevajanje leposlovja, ne glede na to, da samozaposlenim v kulturi s tovrstno dejavnostjo ni najlažje preživeti. 

Na fotografiji: Tatjana Jamnik

Skrbno izbiro knjig in prizadevanje za kvaliteto ter natančnost pri prevodih češke in poljske literature Tatjane Jamnik so opazili tudi njeni stanovski kolegi, ki so jo predlagali za prejem Sovretove nagrade. Nagrada, kot pravi, je zanjo velika čast, saj potrjuje njeno doslejšnjo prevajalsko pot. Knjige, ki jih prevaja namreč zelo skrbno izbira, saj želi v slovenski prostor prenašati kvalitetno literaturo.

Podelitev bo 24. oktobra ob 19. uri v hrastniški knjižnici.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --