-- OGLAŠEVANJE --

PREOBRAT: 89 komunalcev protestira na izbor direktorja

-- OGLAŠEVANJE --

89 delavcev trboveljske komunale je podpisalo ugovor proti imenovanju novo izbranega direktorja. Občinski svet občine Trbovlje, ki je tudi skupščina javnega podjetja, pa je nadzornemu svetu predlagal, da ponovno preveri, ali kandidati res izpolnjujejo vse zahtevane razpisne pogoje.

Ali izpolnjuje pogoje?

Iztok Hribovšek

Kljub temu, da nadzorni svet Komunale Trbovlje še ni uradno zaključil postopka izbora za novega direktorja, je že pred dnevi v javnost pricurljala novica, da je nadzorni svet s 3 glasovi za in s 3 glasovi proti podprl kandidata Jožeta Pustoslemška, njemu v prid pa naj bi dokončno prevagal glas predsednika nadzornega sveta Iztoka Hribovška, sicer občinskega svetnika Liste na naše Trbovlje.

Ali Pustoslemšek res izpolnjuje vse zahtevane razpisne pogoje in ali je bil postopek izbire pravilno izveden? Njegove strokovne in izobrazbene reference, Pustoslemšek je magisterij opravil na celjski Fakulteti za komercialne in poslovne vede, naj bi bile pridobljene v nesorazmerno kratkem času. Očitajo mu tudi, da ne izpolnjuje razpisnega pogoja, to je najmanj 5 let delovnih izkušenj pri vodenju vsaj srednje velikih gospodarskih služb.

Kar dve pravni mnenji

Predsednik sveta delavcev komunale Edvard Jug pravi, da se poraja sum o nepravilnostih pri izboru.

Predsednik sveta delavcev Edvard Jug pravi, da se sum o nepravilnostih poraja tudi, ker so šele kasneje izvedeli, da je Hribovšek razpolagal z dvema pravnima mnenjema, člani nadzornega sveta pa so bili seznanjeni le z enim.

Milan Žnidaršič

Tudi Milana Žnidaršiča, ki so ga na seji tudi z aplavzom podprli delavci, je zmotilo, da je Hribovšek zahteval pravno mnenje zadostitve pogojev za poslovodstvo in ko ga je dobil, mu očitno ni bilo všeč, zato je naročil še enega.

“Ne gre zame, gre za vodstvo komunale, ki mora imeti kompetence, znanje, da bo komunalo peljalo naprej. Upam, da je nadzorni svet sodeloval zakonito in verodostojno,” pravi Žnidaršič, ki meni, da ga za predvolilne zdrahe.

Hribovška pozval k odstopu

Občinski svetniki so se ostro odzvali. Sebastjan Ledinek, SD, je Hribovšku dejal, ali se zaveda, da je nadzorni svet kazensko in odškodninsko odgovoren, če bo šla zadeva na sodišče, in da lahko zaradi tega nastane ogromna finančna in gospodarska škoda, ter mu predlagal, da naj odstopi z mesta predsednika nadzornega sveta.

Ne glede na to, da je podjetje dobro vodeno in da so zaposleni prišli podpret direktorja, ima nadzorni svet pravico izbrati najboljšega kandidata. Kar me skrbi, je dejal Denis Tomše, SMC, je, da v tem primeru temu ni bilo tako. Potrebno je zagotoviti zakonitost postopka.

Delavci komunale so prišli podpret direktorja Žnidaršiča na občinski svet.

Komunala kokoš, ki nese zlata jajca

Boris Moškon, SMC je menil, da je pri odločitvi o izboru direktorja komunale bistven program: “a če pogledate rezultate dela zadnjih 4 let, je komunala zlata kokoš, ki nese zlata jajca, saj je v zadnjih 4 letih imela 1,2 milijona evrov čistega dobička.” Zato Moškon pravi, da mora imeti kandidat hudičevo dobre izkušnje, da z njimi povozi direktorja, ki dosega takšne rezultate.

Zakaj je nadzorni svet zdaj prvič poiskal pravno mnenje od zunaj, ali ne verjame ljudem, ki so zaposleni in pooblaščeni za to delo. Zakaj se za pravno mnenje niso obrnili na občino, ki je ustanoviteljica, pa je zanimalo Sama Guzeja, SD.

Hribovšek je zatrdil, da postopek izbire še ni zaključen, občinski svetniki pa še ne poznajo vseh dejstev. “Podal bom pisni odgovor. Ne vidim pa nobene težave glede ponovne ali dodatne presoje.”

SORODNI ČLANKI:

Komunala Trbovlje z novim direktorjem

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --