-- OGLAŠEVANJE --

Večji investiciji v dveh šolah

V zagorskih osnovnih šolah in vrtcih te dni mojstri vihtijo orodje in čopiče. Večji investiciji bodo izvedli v dveh šolah.

-- OGLAŠEVANJE --

V šoli Toneta Okrogarja se je že začela prenova male šolske telovadnice. Telovadnico bodo toplotno in hidro izolirali, odstranili bodo lesene obloge in ladijski pod in kompletno prenovili instalacije. Vrednost naložbe znaša 21.000 evrov. Na objektu šole Ivana Skvarče pa se bo v kratkem pričela II. faza zamenjave oken na jugovzhodnem delu šolskega objekta. Sredstva za naložbo v višini 29.000 evrov so zagotovljena v proračunu občine Zagorje. Obe naložbi bosta zaključeni do konca julija, pravijo na občini Zagorje.

V večini objektov na delu tudi pleskarji

Med počitnicami izvajajo še več nujnih in manjših investicijsko vzdrževalnih del. Na šoli Ivana Skvarče bodo nadaljevali z beljenjem in zatemnitvijo zgornjih oken v učilnicah. Zaradi večjega števila učencev v posameznih oddelkih bo šola nabavila nekaj novih miz in stolov ter garderobnih omaric. Na Podružnični šoli Podkum bodo prepleskali hodnik in zaradi večjega števila učencev dokupili garderobne omarice. Prav tako bodo pleskali na Podružnični šoli Čemšenik, ker se šolski del zaradi organizacije vrtca na tej šoli seli v višje nadstropje.

Na Glasbeni šoli Zagorje bodo med počitnicami uredili in popravili stopnišče v baletni šoli ter zamenjali velika ogledala v baletni šoli. Na matični šoli bodo izolirali in zaščitili stekleno kupolo na stopnišču, s čimer se bodo izognili hudi vročini v poletnih mesecih in izgubi toplotne energije v zimskih mesecih.

OŠ Ivana Skvarče, foto: Damir K.

Vrtec v podružnični šoli Čemšenik

Na matični šoli Toneta Okrogarja bodo prepleskali posamezne učilnice, hodnike in pisarne. Instalacije za centralno ogrevanje bodo uredili v prostorih, ki doslej niso bili ogrevani, v garderobah v telovadnici bodo na novo prekrili tla, prepleskali bodo ograjo na stopnišču v novem delu šole. Na Podružnični šoli Kisovec bodo na novo opremili eno učilnico. Na šoli dr. Slavka Gruma bodo prepleskali telovadnico in eno učilnico ter v eni od učilnic prenovili talne obloge.

Belili in pleskali ter opravili manjša investicijsko vzdrževalna dela bodo tudi na šoli Ivana Kavčiča in na Podružnični šoli MlinšeVrtec Zagorje bo v času poletnih počitnic uredil in opremil prostore za izvajanje predšolske vzgoje v prostorih Podružnične šole Čemšenik. S 1. septembrom bo namreč na pobudo staršev iz krajevne skupnosti Čemšenik, s podporo zagorske občine in krajevne skupnosti, pričel delovati prvi vrtčevski oddelek, ki ga bo obiskovalo 17 predšolskih otrok iz Čemšenika in okolice.

Podružnična šola Podkum
Podružnična šola Podkum

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --