-- OGLAŠEVANJE --

Prenova dolske šole pod vprašajem

Za letošnje leto napovedani prenovi šole na Dolu grozi, da bo prestavljena na prihodnje leto.

-- OGLAŠEVANJE --

Ali bo občini Hrastnik uspelo zagotoviti prenovo dolske šole še v letošnjem letu, bo predvidoma znano sredi junija, ko bo po besedah direktorja občinske uprave Hrastnik Janeza Kranerja občinski svet potrjeval investicijsko dokumentacijo s finančno konstrukcijo in v okviru tega sprejel terminski plan izvedbe investicije.

Ministrstvo zamuja s soglasji

Janez Kraner
Janez Kraner

“V procesu pridobivanja zaključnih mnenj oziroma soglasij k spremembam OPPN Dol se soočamo z neodzivnostjo Ministrstva za okolje in prostor, to je Direktorata za okolje, Sektor za strateško presojo vplivov na okolje, ki na vlogo, podano decembra 2015 in dopolnjeno aprila 2016 še vedno ni podalo končnega mnenja. Njihova odločitev lahko pomembno vpliva na podaljšanje rokov in tudi ogrozi zastavljen cilj, da se med počitnicami rekonstrukcija šole začne,” je pojasnil Kraner.

“Dogaja se nam podobna zgodba čakanja na soglasja, kot se je zgodila tudi v drugih občinah. Nimamo še soglasja o poplavni ogroženosti, čeprav stavba stoji na istem mestu od leta 1930 in ni bila v vsem tem času še nikoli poplavljena,” je povedal hrastniški župan Miran Jerič na zadnji seji občinskega sveta.

Miran Jerič
Miran Jerič

Ne želijo se še dodatno zadolževati

Priprava potrebne projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja za prenovo dolske šole so v teku, pravi Kraner. Jerič pa je na seji omenil še, da imajo težavo tudi pri investicijskem programu: “Razpisov ni, občina pa potrebuje vsaj še en finančni vir, da zapre finančno konstrukcijo, da ne ogrozi ostalih razvojnih projektov v občini. Projekt lahko izpeljemo s povečano zadolžitvijo, česar si ne želimo.”

Torej, če se prenova dolske šole ne bo mogla začeti med letošnjimi šolskimi počitnicami, potem je po Jeričevih besedah odgovorno, da se prenove lotijo šele naslednje leto. “Najslabša možnost bi bila, da bi izbrali izvajalca, nato pa bi se obnova zavlekla čez dve šolski leti, pouk pa bi dve leti moral potekati na več lokacijah,” je še dejal Jerič.

Kakšna naj bi bila prenovljena dolska šola lahko preverite TUKAJ.

šola dol-galerija13

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --