17.7 C
Trbovlje
sreda, 4. avgusta 2021
ZON.siAktualnoPrej/potem: Sallaumines po prenovi promenade

Prej/potem: Sallaumines po prenovi promenade

Pred kratkim so se zaključila dela v okviru obnove Ulice Sallaumines v Trbovljah. V lanskem letu so najprej obnovili fontano in začasno uredili tudi kocke. Letos se je prenova nadaljevala.

Dela so vključevala menjavo granitnih kock, ki so položene na betonu, kar preprečuje njihovo morebitno izpadanje, vmesni prostor pa je zapolnjen s posebno maso, kar onemogoča rast plevela. Prav tako se je uredil prostor okoli zasajenih dreves, kjer je poleg zemlje uporabljen vodoprepustni beton, ki bo skrbel, da bodo imela drevesa ustrezne pogoje za rast. Ob prenovi so počistili tudi betonske otoke za sedenje.

“Veseli smo, da sta tako fontana kot promenada zopet zasijali nazaj v svoji, tokrat še lepši podobi in bosta skupaj z obnovljenimi fasadami, ki jih urejajo lastniki stanovanj, pripomogli k še bolj prijetnemu bivanju,” so po prenovi zapisali na trboveljski občini.

Prva prenova na zagorski železniški, nadhod za pešce tudi v Hrastniku in Trbovljah

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Sekretar v Trbovljah: Smo že globoko v 4. valu!

181 novih covid primerov je bilo včeraj v Sloveniji, kar je enkrat več kot teden prej, je sekretar na Ministrstvu za zdravje Franc Vindišar...