today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoPrehoda za pešce, postajališča, javne razsvetljave, ... letos (še) ne bo!

Prehoda za pešce, postajališča, javne razsvetljave, … letos (še) ne bo!

Osvetlitev ceste na Lokah, obnova dotrajane brvi čez Medijo, postavitev avtobusnega postajališča, ureditev prehoda za pešce, osvetlitev na območju strelišča, …

Vse to lahko počaka!

Tako so odločili občinski svetniki na decembrski seji v Zagorju. V proračun za leto 2017, za vse investicije je letos na voljo 3,1 milijona evrov, teh investicij namreč niso umestili.

Brv čez medijo nevarna?

Brv čez Medijo je v slabem stanju, dotrajana, sčasoma so na njej nastale številne poškodbe. “Je pot preko nje sploh še varna?” so spraševali tudi svetniki na decembrski občinski seji v Zagorju.

Poklicali smo ravnateljico Vrtca Zagorje Darjo Rakovič, ki nam je povedala, da otroci enote Ciciban uporabljajo predvsem most čez Medijo, ki se nahaja za vrtcem in je v normalnem stanju. Dotrajane brvi nekoliko nižje pa po besedah ravnateljice otroci ne uporabljajo.

Še naprej v temi

V občini Zagorje je kar nekaj odsekov, ki nimajo urejene javne razsvetljave in so zato v večernem času povsem v temi. Osvetlitev je tako urejena le do trgovine Spar, v temi je cesta do cerkve na Lokah, kjer se sprehaja veliko ljudi, neosvetljeno je tudi strelišče na Naselju na Šahtu.

Župan Matjaž Švagan je na seji pojasnil, da razsvetljava ni urejena na odsekih, kjer je prometa izredno malo, kjer so edini uporabniki stanovalci, bodo pa tudi to uredili v prihodnosti.

Prehoda za pešce tudi ne bo

Iz letošnjega proračuna pa je izpadla tudi investicija za ureditev avtobusnega postajališča in semaforiziranega prehoda za pešce v Kisovcu. Je pa letos v načrtu tovrstna ureditev na Mlinšah.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...