-- OGLAŠEVANJE --

Predvolilna kampanja na račun občine?

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Hrastnik je vsem gospodinjstvom razposlala zloženko o Razvojnem programu Hrastnik 2020+, za katero je iz proračuna odštela dobrih 3600 evrov. Vsebina programa je jasna že skoraj od začetka leta, a poslali so jo ravno v teh dneh – v času predvolilnih opravil.

Poleg tega v Hrastniku gospodinjstva zloženk od ustanovitve Hrastovega lista dalje ne dobivajo saj so programi prireditev objavljeni v njem, drugega materiala pa občina tako ni praktično nikoli pošiljala. Zato se vprašamo, zakaj sedaj in zakaj župan zaseda celo stran 15 stranske zloženke?

Hrastov list, kot se imenuje občinski časopis, v resnici pa bolj glasilo občine in njenih najbližjih, naj bi imel funkcijo obveščanja občanov. Kot je že pred časom dejal župan Miran Jerič je časopis nastal z razlogom in ‘glavni razlog je bilo bolj sprotno in kvalitetno obveščanje naših občanov in občank. Ker tudi skozi to na nek način zagotavljamo z ustavo zagotovljeno pravico o sprotnem in kvalitetnem obveščanju.’

miran jerič

3600 evrov za zloženke
Poleg tega, da občina financira svoje glasilo Hrastov list, bi pričakovali, da bo izvleček razvojnega programa objavljen v njem in to že aprila. A temu ni bilo tako. So se pa že pred časom na občinski seji dogovorili, da bodo strategijo občanom predstavili skupaj s prostorskim načrtom, torej enkrat po volitvah. Zakaj torej niso počakali?

Kdaj bo naslednji Hrastov list?
Uredniški odbor Hrastovega lista je imel v planu izdajo tik pred volitvami, a kot smo uspeli po neuradnih virih izvedeti,  izdaje pred volitvami ne bo. Menda pa tako Mladinski center, ki skrbi za izvedbo časopisa kot občina (izdajatelj) skupaj iščeta možnost za izdajo gradiva, seveda na račun hrastniške občine, v katerem bi lahko objavljali svoje predvolilne slavospeve, drugim – nasprotnikom, pa bi objave najverjetneje računali.

hrastnik

Jerič in Medvešek z roko v roki
In se krog ponovno sklene v Mladinskem centru. Sedanji direktor MCH Jani Medvešek je pred nastopom direktorskega mesta opravljal delo odnosov z javnostmi in urejanje spletne strani za hrastniško občino. Župan Jerič nam je že pred meseci zagotovil, da občina ne plačuje in ne sodeluje več s podjetjem Kreativum, Jani Medvešek s.p., ki je last direktorja MCH, in tokrat so nam to oboji ponovno zagotovili.

A izgleda drugače, saj je Medvešek prisoten na vseh občinskih sejah, tiskovnih konferencah ter naša novinarska vprašanja župan posreduje tudi njemu. In se spet vprašamo, zakaj župan pošilja novinarska vprašanja (o stvari nepovezani z MCH-jem) direktorju Javnega zavoda Mladinski center Hrastnik?

hrastnik mail

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --