28.4 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoPredsednika v Zasavju opomnili, da so pri cepljenju pozabili na borce iz...

Predsednika v Zasavju opomnili, da so pri cepljenju pozabili na borce iz prve vrste

Predsednik Borut Pahor, ki je včeraj obiskal Zasavje, je povedal, da je cilj njegovega obiska med drugim tudi zahvala vsem poklicnim in prostovoljnim enotam, ki so strokovno in srčno pomagale premagovati zdravstveno krizo: »Prisluhnil sem izkušnjam in opozorilom, tudi zaradi cepljenja. Pomembno je, da se velika večina prebivalstva želi cepiti. Želim si cepljenja na urejen način, da ne bo prihajalo do zapletov ali nesporazumov. Za cepljenje obstajajo strokovne skupine in potrudil se bom, da jim prenesem tudi informacijo glede prednostnega cepljenja za gasilce in reševalce.« Zasavski gasilci so namreč izpostavili problematiko necepljenih kadrov. Da je nelogično da jih niso uvrstili med prednostne, saj so večkrat v tesnem stiku z virusom. Gasilci v Zasavju so namreč tisti, ki so letos že več desetkrat razkužili domove starejših, na vsak klic bolnišnice razkužili covid oddelek, nazadnje pred dvema dnevoma po izbruhu virusa na internem oddelku.

Prav iz tega razloga je cepljenje zavrnila tudi županja Jasna Gabrič, ki se ji ne zdi prav, da ima prednost pred mnogimi, ki so bolj izpostavljeni kot ona. “Tudi predsednik se je začudil, da po uradnem protokolu gasilci niso upravičeni do cepiva”.

Predsednik naj bi torej izpostavljeno problematiko prinesel do odločevalcev, je pa novinarjem pred trboveljsko bolnišnico še dejal: “Za uspešno reševanje krize pa potrebujemo nekaj več enotnosti tudi na političnem področju.”

Z obiskom je Zasavje včeraj počastil predsednik Borut Pahor, ki je pohod začel v Domu starejših Hrastnik. Z ministrom Janezom Ciglerjem Kraljem, županom občine Hrastnik Markom Funklom in direktorjem Doma starejših Hrastnik Dragom Kopušarjem se je pogovarjal o izgradnji novega doma za starejše v Leši. Obisk je nadaljeval v Trbovljah, kjer se je srečal z županjo Jasno Gabrič, potem pa obiskal še Prostovoljno gasilsko društvo Trbovlje-mesto, Dom upokojencev Franc Salomon Trbovlje in Splošno bolnišnico Trbovlje, kjer se je srečal s predstavniki bolnišnice in Zdravstvenega doma Trbovlje na čelu z direktorico bolnice dr. Romano Martinčič in direktorjem ZD dr. Denisom Tomšetom. Obisk Zasavja je predsednik republike zaključil v Zagorju ob Savi, kjer ga je sprejel župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in ga seznanil s potekom cepljenja v Zagorju, potem pa si je ogledal tamkajšnjo cepilno točko v Zdravstvenem domu Zagorje ob Savi. Na obisku po Zasavju sta ga spremljala tudi poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Zasavje Jože Forte.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...