-- OGLAŠEVANJE --

Pravzaprav še več kot 60

-- OGLAŠEVANJE --

Ekonomska šola Trbovlje je sinoči praznovala svojo 60. obletnico,  pravzaprav je celo nekaj starejša, saj je njena predhodnica, enoletna gospodarska šola, kasneje preimenovana v ekonomski tehnikum, obstajala že leta 1948.

Ravnateljica GESŠ Jelena Keršnik.
Ravnateljica GESŠ Jelena Keršnik.

Ampak zdaj se šteje tako, kot so se domenili. Obletnico so proslavili s svečano akademijo v Delavskem domu s pozdravnima nagovoroma ravnateljice Jelene Keršnik in trboveljske županje Jasne Gabrič ter govorom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

V programu pa so sodelovali še Projektni zbor GESŠ Trbovlje pod taktirko Blaža Rojka, spomine je obujal Mirza RibičJerca Vučetič Nagode je njim dodala svojo pesem, zboru pa se je z dvema skladbama Bohemov pridružil Matic Jere – vsi trije seveda kot nekdanji dijaki ekonomske šole. Na prireditvi so plesni talent pokazali še člani Folklorne skupine Trbovlje.

obletnica 60 gesš
Dijaški zbor in Matic Jere.

Akademije so se udeležili ob trboveljski županji še hrastniški župan Miran Jerič ter zagorski župan in državni svetnik Matjaž Švagan, poslanka Irena Košnik, poslanci Marjan Dolinšek, Ivan Hršak in Luka Mesec ter drugi gostje. Po akademiji pa je bilo še družabno srečanje nekdanjih sošolcev in sošolk, ki so srednješolske dni klopi žulili v trboveljski ekonomski šoli.

Avtor: Aleš Gulič

Fotogalerija:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --