2.6 C
Trbovlje
sobota, 26. novembra 2022
ZON.siAktualnoPravočasno vlaganje zasavskega podjetja se je obrestovalo v najtežjih – koronskih časih

Pravočasno vlaganje zasavskega podjetja se je obrestovalo v najtežjih – koronskih časih

Pomembna reorganizacija zasavskega podjetja Fortuna Pil, nekoč del rudniških podjetij, se je zgodila pred petimi leti, ko je Gregor Miklavčič podjetje odkupil in storitve osredotočil na pralnico, kemično čiščenje in čiščenje poslovnih prostorov. Pravočasno so pričeli vlagati v opremo in kadre, zato lahko danes uspešno kljubujejo razmeram na trgu.

Še ena večja sprememba se je v podjetju zgodila, ko so iz danes na jutri ob začetku epidemije ostali brez posla. Le kdo bi si predstavljal popolno zaprtje turizma, gostinstva in družbenega življenja? Namesto križem rok, so svoj fokus usmerili v specializirano čiščenje kirurškega sanitorija in pranje za bolnišnice, domove starejših …Tako so v najbolj kriznih časih pokazali kaj zmorejo.

Fortuna Pil ima v Kisovcu eno od največjih pralnic v Sloveniji, tam pa izvajajo tudi kemično čiščenje. Čistilnica je odprta od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro (Naselje na Šahtu) sprejemajo pa praktično vse – od tepihov, odej, plaščev in vsega kar domači pralni stroji ne zmorejo očistiti.

Pomemben segment zasavskega invalidskega podjetja je tudi čiščenje poslovnih prostorov, kjer uporabniki najamejo njihove čistilce za dnevno, tedensko ali mesečno čiščenje ali pa zgolj za pomembna generalna čiščenja. Irena Golobič vodja sektorja čiščenja odločno pojasni, da so pomemben del tega kar podjetje opravlja prav zaposleni. Zato skrbijo, da so odnosi dobri in da so ljudje, ki svoje delo opravljajo na objektih drugih podjetij zaupanja vredni. »To dokazuje dejstvo, da zaposleni ostajajo z nami že leta in leta. Skrbimo za objekte, kjer delajo ene in iste osebe že skoraj dvajset let.«

Kot rečeno, Fortuna Pil zadnjih nekaj let intenzivno vlaga v najsodobnejše stroje v pralnici, ki je odprta vse dni v letu. Vsako leto se potegujejo za ISO standarde ter standard RAL, da bi svojim partnerjem pokazali da je njihova storitev najvišje kakovosti. Uporabljajo ekološka in varna čistila, sledijo trendom pri uporabi opreme, poleg tega pa so na trgu čiščenja in pranja več kot konkurenčni, saj delujejo kot invalidsko podjetje, ki večjim podjetjem prinaša pomembno finančno olajšavo ob najemu njihovih storitev. Tako imajo poleg izjemno konkurenčne cene za partnerje od dobrih 30 zaposlenih več kot polovico invalidov in so kot podjetje s tovrstnim statusom pod drobnogledom, kar od njih zahteva redna plačila ter zagotovitev vseh pravic skladnih z delovno zakonodajo. Kar pojasni tudi stalnost pri njihovih zaposlenih.

 

 

Prispevek je oglasno sporočilo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Kaj vse Zasavje ponuja mladim: Stand up večer, kvizi, uporabne delavnice, vaje z bendom …

V mladinskih centrih po Zasavju se vedno nekaj dogaja. Ta vikend vabijo na različne dogodke, ki se začnejo danes. V Zagorju so tovrstni dogodki vedno...
X