-0.5 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoPrava drama: Prodajalka jo je zalotila pri kraji, občani pa so jo...

Prava drama: Prodajalka jo je zalotila pri kraji, občani pa so jo pridržali do prihoda policije

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– V petek okoli 9. ure so bili obveščeni o tatvini denarja na tržnici v Zagorju ob Savi, kjer je osumljenka iz blagajne odtujila denar, pri tem pa jo je zalotila prodajalka. Osumljenka je poskušala zbežati, a so jo na kraju do prihoda policije zadržali drugi občani. Osumljenki, pri kateri je bila najdena odtujena gotovina, je bila odvzeta prostost, privedena je bil k preiskovalnemu sodniku, ki je zanjo odredil pripor.

– kaznivo dejanje tatvine denarja iz denarnice so obravnavali tudi na območju Zagorja ob Savi. Z dejanjem je oškodovanec oškodovan za okoli 100 evrov. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.
– policisti so prišli na kraj zaradi kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Policisti so po vseh izvedenih ukrepih kršitelju izrekli opozorilo zaradi kršitve 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

– prometno nesrečo z materialno škodo so obravnavali na cesti Zagorje – Trbovlje. Policisti so udeležencu, ki je bil v nesreči udeležen sam, izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.
– v soboto so sodelovali s policisti PP Domžale pri nudenju asistence zdravstvenemu osebju na območju Domžal.

PP Litija:
– v petek so obravnavali tatvino okrasnih letvic z avtomobila v Litiji. Nastalo je za okoli 100 evrov materialne škode. Obveščeno bo pristojno tožilstvo.
– v soboto so na glavni cest GII-108 Zagorje – Litija obravnavali trčenje v divjad
– v nedeljo ponoči so pri kontroli prometa v postopku obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 1.04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper njega sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.
– v večernem času so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Mopedist je vozil po lokalni cesti iz smeri Zgornje Jevnice proti Jevnici in povozil manjši predmet, zaradi česar je izgubil oblast nad vozilom in padel ter se lažje poškodoval.

PP Hrastnik:
– v petek so na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo na območju Hrastnika. Pri preiskavi prostorov je bilo najdenih več vrhov posušene rastline, nadalje pa je bil v kletnih prostorih najden prirejen prostor za vzgojo rastlin (t.i. laboratorij) s posajenimi osmimi rastlinami v višini od 70 do 120 cm, prav tako so se tam nahajali vsi preparati in pripomočki za vzgojo rastlin in elektronska tehtnica. Vsi predmeti in snovi so bili ustrezno zavarovani, zaseženi in bodo poslani v nadaljnjo analizo. Po znanih rezultatih bo izveden ustrezen ukrep.

– v nedeljo so posredovali na Dolu pri Hrastniku, kjer je bilo ugotovljeno, da je občan v sodu kuril manjšo količino vrtnih odpadkov. Po opozorilu je ogenj takoj pogasil. Obveščen bo pristojni občinski prekrškovni organ.

PP Trbovlje:
– v petek v nočnem času so na območju PP Hrastnik obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je v večstanovanjski stavbi oseba razgrajala in vpila. Zoper osebo bo izveden prekrškovni postopek.

– ob redni kontroli prometa so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

– v soboto so obravnavali vlom v poslovni objekt preko noči. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil in vstopil v notranjost poslovnega objekta, ter pregledal notranjost in razmetal pisarne, odtujil gotovino in smučarske deske ter s tem povzročil materialno škodo v vrednosti okoli 5000 evrov. Sledi zbiranje obvestil.

– prejeli so prijavo kršitve Zakona o zaščiti živali, kjer je pobegli pes pogrizel dva psa, ki sta jih mimoidoča sprehajala. V zvezi omenjenega sledi  zbiranje obvestil, ter zoper lastnika hitri postopek zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

– v nočnem času so ob kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.
– v nedeljo so osebi zasegli posušeno rastlino za katero se sumi, da je prepovedana rastlina konoplja, ter kovinski bokser. Predmeti so bili zaseženi in bodo poslani v analizo po kateri bo izveden ustrezen postopek. Prav tako pa so v postopku ugotovili, da policisti PP Krško osebo iščejo v povezavi s kaznivimi dejanji, zato je bila predana v nadaljnji postopek.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Pismo ravnateljice in profesorice: 120 so jih našteli na Okrogarjevi šoli

Začetki Osnovne šole Toneta Okrogarja segajo v leto 1903. Iz zapisov 120-letnega delovanje šole je moč razbrati, da se v teh starih prostorih srečujejo...