16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoPOZOR: (Spet) drzne tatvine s pretvezo "delavcev na terenu" v Zasavju

POZOR: (Spet) drzne tatvine s pretvezo “delavcev na terenu” v Zasavju

Policisti so včeraj obravnavali drzno tatvino, ki se je zgodilo v Litiji v dopoldanskem času. Neznanec je na domu s pogovorom zamotili starejšo oškodovanko in z njo odšel v kletne prostore. Drugi storilec je med tem iz hiše odtujili gotovino in nakit in tako lastnico oškodoval za nekaj tisoč evrov. 

Takole je žrtev opisala enega izmed storilcev: Moški star med 30 in 40 let, visok okoli 175 cm, povprečne postave, oblečeno je imel srajco.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Ob tem pa še dodajajo, da se je ponovno povečalo število drznih tatvin iz hiš. Najbolj zaskrbljujoče je, da so žrtve starejše osebe, ki jih storilci lažje zmedejo – nemalokrat gre za slabotne in dementne osebe.

OPOZORITE STAREJŠE

V večini primerov, kot poročajo policisti, se storilci pripeljejo do hiše, najraje na osamljenem območju. Predstavijo se kot delavci v telekomunikacijskih, elektro ali komunalnih podjetjih in žrtve zvabijo iz hiše za vogal, medtem pa drugi storilci iz hiše odtujijo vrednejše predmete in denar.

Vnovič policisti prosijo svojce starejših oseb, sosede in prijatelje, da se pogovorijo z njimi, pojasnijo zgoraj opisane situacije in jih pozovejo k preventivnim ukrepom. Eden izmed osnovnih, kot pravijo zasavski policisti je, da storilcev ne spuščate v hišo in da ne zapuščate stanovanja.

»V kolikor pri obnašanju oseb zaznamo karkoli sumljivega ali pa smo postali žrtev kaznivega dejanja pa je o tem takoj potrebno obvestiti policijo na št. 113.  Enako velja, da je policijo potrebno obvestiti že ko zaznamo, da se take osebe gibljejo v bližini naših domov ali prebivališč naših sosedov. Pripomorejo  tudi  fotografije  ali posnetki tako osumljencev kot vozil, ki jih uporabljajo. Praksa podjetij, ki resnično izvajajo dela na nekem območju  je,  da  o  tem  že  prej  obvestijo  javnost,  da se najavijo pri lastnikih objektov in so taka “nenapovedana” dela res izjema!«

SORODNI ČLANKI:

Včeraj (spet) na delu drzni tatovi s pretvezo, da so telekomunikacijski delavci

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X