3.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoPOZOR: Še vedno na parkiriščih po Zasavju kradejo dele vozil

POZOR: Še vedno na parkiriščih po Zasavju kradejo dele vozil

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek so intervenirali v zasebnem prostoru zaradi kršitve javnega reda in miru, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Okoli 16.30 je v Hrastniku prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznica spregledala pešca, ki je prečkal cesto čez prehod in trčila vanj. V trčenju je bil pešec lažje poškodovan. Zoper voznico je bil uveden prekrškovni postopek.

Hrastniški policisti so zabeležili tudi kaznivo dejanje tatvine delov vozila. O tem policisti še zbirajo obvestila.

O tatvini delov vozila so bili policisti obveščeni tudi v torek. Tudi o tem policisti še zbirajo obvestila.

PP Trbovlje

V ponedeljek v jutranjem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom in zaradi tega trčil v odbojno ograjo in nato zapeljal z vozišča in se prevrnil na bok. Pri tem je nastala le materialna škoda. Pri preverjanju je bilo ugotovljeno, da je voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, ker mu je poteklo zdravniško potrdilo. Za obe kršitvi mu je bila izrečena globa.

V dopoldanskem času je na območju Trbovelj 56-letnik na dvorišču pomagal sinu pri speljevanju osebnega avtomobila, ki je obstalo zaradi snega. Pri tem se je vozilo premaknilo in občana potisnilo ob zid. Pri tem je utrpel hude telesne poškodbe. Po vseh zbranih obvestilih bomo o tem obvestili pristojno tožilstvo.

Neznanec je na parkirišču v Trbovljah v sredo popoldan na parkiranem osebnem avtomobilu poškodoval pnevmatiki ter tako lastnico oškodoval za 200 evrov. O tem policisti še zbirajo obvestila.

V četrtek so prejeli prijavo občana, da je neznanec na območju Trbovelj zlorabil neplačilno sredstvo  in ga s tem oškodoval za okoli 100 eur. Po vseh zbranih obvestilih bomo o tem obvestili pristojno tožilstvo.

 

PP Zagorje ob Savi

Zagorski policisti so prvi dan tega tedna obravnavali kaznivo dejanje tatvine delov vozila. Policisti bodo svoje ugotovitve posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Sum storitve prekrška po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek zoper kršitelja.

Prometno nesrečo z materialno škodo na območju Hrastnika so v obravnavo vzeli policisti iz Zagorja. Udeležencema ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Ljubljane. Policisti so opravili ogled vozila, nadaljnjo preiskavo prometne nesreče pa odstopili na PP Ljubljana center.

 

Sum storitve prekrška po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami so imeli v delu zagorski policisti, ki bodo po opravljeni analizi izvedli prekrškovni postopek zoper kršitelja.

Tudi na prometno nesrečo z materialno škodo na območju Moravč so prišli, a so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V sredo je bilo na dnevnem redu kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in kršitev javnega reda in miru v Zagorju ob Savi. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako sledi zoper osumljenca kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Dan kasneje so na območju Trbovelj obravnavali kaznivo dejanje zatajitve. Policisti bodo svoje ugotovitve posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Za kaznivo dejanje goljufije, s katero je oškodovanec oškodovan za okoli 5.000,00 EUR so policisti pripravili poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu.

 

PP Litija

V torek so obravnavali sum kaznivega dejanja, poškodovanja tuje stvari oziroma vozila. Policisti bodo svoje ugotovitve posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozilo in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Še isti dan so posredovali zaradi glasne glasbe v zasebnem prostoru in zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Na cesti v naselju od Brega proti Spodnjem Logu se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik kombija,  ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v ograjo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0. 74 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Danes zjutraj so zabeležili še povoženje divjadi.

PREVIDNO! V Zasavju skoraj vsako noč na avtu odžagajo kakšen katalizator

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...