10.4 C
Trbovlje
sobota, 15. maja 2021
ZON.siAktualnoPozor, kolesarji in motoristi so na cesti!

Pozor, kolesarji in motoristi so na cesti!

Pet prometnih nesreč motoristov so lani zabeležili v Zagorju.  Eno v naselju, kjer je voznik utrpel hude poškodbe, ostale so se pripetile izven mesta.  V treh prometnih nesrečah so bili udeleženi kolesarji, vsi so jo odnesli z lažjimi poškodbami.

 

Največkrat boste policiste srečali na regionalni cesti od Zasavske ceste proti Trojanam in na glavni cesti za Savo (Zasavska cesta).

Zagorski policisti bodo v poletnih dneh posebej pozorni na motoriste in kolesarje. Budno bodo spremljali predvsem kršitve, ki botrujejo večini nesreč:

Neupoštevanje  prometne  signalizacije,  vožnja v rdečo luč, neprilagojena hitrost, vožnja pod vplivom alkohola in (ne)uporaba varnostne čelade.

Ne pozabite tudi na Krvodajalsko akcijo motoristov. VEČ

Po besedah pomočnika komandirja PP Zagorje Marka Kaludra bodo policisti več časa namenili tudi obisku okolice izobraževalnih ustanov. 'V okviru preventivnih  aktivnosti policije, bo delo usmerjeno  predvsem  v ozaveščanje mladostnikov, društev in klubov in sicer ob  rednem  delu,  poostrenih  nadzorih ter preventivnih aktivnosti tudi ob sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi in posamezni društvi' je pojasnil Kaluder.

Kolesarji najbolj ranljivi

Ranljiva skupina udeležencev v cestnem prometu so kolesarji, ki morajo, voziti drug za drugim, ob desnem robu smernega vozišča  v  smeri  vožnje, je opozoril Kaluder in dodal, da morajo vozniki koles voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Le tam, kjer teh površin ni ali pa niso prevozne, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje. Čelada za otroke obvezna, za odrasle priporočljiva!

 

Več nesreč izven naselja, manj v mestu

V letu 2013 se izven naselja ni pripetila nobena prometna nesreča s kolesarjem ali motoristom, v lanskem letu skupaj kar 5, kolesar udeležen le v eni. Na drugi strani pa se je po podatkih zagorske policije število nesreč motoristov in kolesarjev v naselju zmanjšalo iz 7 na 3.  

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...