-- OGLAŠEVANJE --

POZOR: Danes bo še hujše! Izdani alarm za neurja s točo, sunke vetra in močne nalive

-- OGLAŠEVANJE --

Arso je izdal opozorilo za danes popoldan, zvečer in noč na četrtek. “Pričakujemo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi,” pravijo. 

Ekipa neurje.si je z vijolično obarvala del Slovenije, kjer bodo težave največje. Za današnji dan pa so izdali najvišjo, 3. stopnjo nevarnosti. Pričakujejo zelo burno vremensko dogajanje po večjem delu Slovenije. Kot pravijo naj bi se ozračje hitro ogrelo in dnevne temperature bodo dosegli od 31 do 33 stopinj Celzija. “Zaradi prehoda vremenske fronte lahko pričakujemo razvoj zelo močnih neviht (superceličnih), ki lahko prerastejo v krajevna neurja.”

Nevihtne celice bodo danes ubrale pot bolj južno in jugovzhodno kot včeraj. Ob okrepljenem višinskem vetru (JET) se bodo prve močne nevihtne celice pomikale proti našim krajem, kjer lahko pričakujemo intenziven razvoj dogodkov, še dodajo na Neurje.si.  Današnji pogoji so bolj ugodni za nastanek močnih nevihtnih celic supercelične narave, saj bo prisotno izjemno vetrovno striženje – v nižjih plasteh bo zapihal južni do jugovzhodni veter, v višjih plasteh pa jugozahodni do zahodni veter.

Potek današnjih neviht naj bi šel tako …

Prve močne nevihtne celice bodo iz avstrijske strani dosegle sever, severovzhod države ter se pomaknile na Hrvaško, kjer se bo v popoldanskih urah tvoril močan nevihtni pas, ki bo potoval proti Bosni in Srbiji. Prav te nevihtne celice, ki se bodo razvile ob naši meji bodo imele potencial razvit debelejšo točo, težave pa bo znova povzročal silovit veter. Zaradi močnih nalivov ponekod pričakujejo tudi hudourniške poplave. Opozoriti pa velja tudi pred udari strel.

Podrta drevesa ovirala promet, izpadi elektrike, tudi reševanje iz dvigala

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --