-- OGLAŠEVANJE --

Podrta drevesa ovirala promet, izpadi elektrike, tudi reševanje iz dvigala

-- OGLAŠEVANJE --

Še ena neprespana noč zaradi izrednega vremenskega stanja. Neurje, ki se je včeraj razbesnelo tudi nad Slovenije, je velik del Zasavja odklopilo iz električnega omrežja, gasilci pa so imeli polne roke dela z žaganjem dreves, ki so se podirala na različnih koncih. 

Streha doma starejših v Hrastniku, foto: PGD Hrastnik

Okoli 19. ure je zaradi močnega vetra v občini Hrastnik, odkrilo in poškodovalo strehe na več stanovanjskih hišah, gospodarskih poslopjih in na domu starejših občanov. Na različne lokacije so se razdelili gasilci zaradi podrtih dreves, ki so ovirala promet. Po poročanju Spina so posredovali gasilci PGD Hrastnik in Dol pri Hrastniku. V Novem Logu v Hrastniku so okoli 21. ure gasilci PGD Hrastnik pregledali odkrito streho doma starejših občanov, kjer niso ugotovili zamakanja na strehi. Dobro uro kasneje so na cesti Boben – Čeče v občini Hrastnik, gasilci PGD Hrastnik s tehničnim posegom razžagali in odstranili drevo iz cestišča.

Ob prvem sunku vetra, ki ga je prineslo kasnejše neurje so trboveljski gasilci posredovali pri reševanju osebe iz dvigala na Kešetovem.

V času dogodkov večjega obsega so na območju Trbovelj zabeležili več prijav dogodkov. Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva. Ob 20.37 naj bi na Kumu v Trbovljah v bližini oddajnika udarila strela. Gasilci PGD Trbovlje in Dobovec so s termokamero preventivno pregledali okolico in objekt, zaznali niso nobenih nepravilnosti. Ob 20.28 so na Rudarski cesti v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje in Klek s tehničnim posegom razžagali in odstranili drevo iz cestišča.

Težave so bile tudi v Zagorju, kjer je ob 19. uri na Cesti Borisa Kidriča v Zagorju ob Savi sunek vetra podrl drevo na stopnišče stanovanjske hiše. Odstranili so ga gasilci PGD Zagorje-mesto. V naselju Briše se je podrlo drevo na lokalno cesto Briše-Kolovrat. Odstranili so ga gasilci PGD Kolovrat.

Takšno je trenutno stanje na elektro omrežju v Zasavju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --