-- OGLAŠEVANJE --

POTRJENO: očitki so bili upravičeni!

Zdaj je jasno, da so bili nekateri očitki o slabo izvedeni rekonstrukciji in energetski sanaciji OŠ Trbovlje, res upravičeni.

-- OGLAŠEVANJE --

To je potrdil tudi izvedenec gradbene stroke Silvo Plesnik, ki je z ekipo strokovnjakov, tudi strojne stroke, konec aprila opravil svoje delo in občini Trbovlje predložil izvedeniško poročilo.

Kaj je ugotovil izvedenec?

“Izvedeniško poročilo obsega 71 strani in je zelo težko na kratko povzeti vse ugotovitve. Lahko povemo, da iz poročila izhaja kar nekaj pomanjkljivosti, ki so posledica izvedbe projekta energetska sanacija OŠ Trbovlje,” na kratko odgovarjajo na občini Trbovlje.

In kako bodo zdaj ukrepali na občini? “Občina bo ravnala s skrbnostjo dobrega gospodarja in takoj sprožila vse ustrezne postopke, da zavaruje svoj interes.”

Izvajalca že prej pozvali k odpravi napak

OŠ Trbovlje

Na občini dodajajo, da so takoj po opozorilih šole o slabo izvedenih delih naročili izvedeniško mnenje gradbene stroke.

Nadzorni odbor občine Trbovlje je nato zahteval ‘nepristransko’ mnenje, ki bi ga naročili sami in hkrati preverjali tudi ostala dela, kot so strojne inštalacije: “Ko je občina čakala na dokončanje drugega izvedeniškega mnenja, je izvajalca že pozvala k odpravi napak, ki so bile ugotovljene v prvem izvedeniškem poročilu. Drugo izvedeniško poročilo je potrdilo sume prvega poročila ter dodalo še nove s področja ostale stroke, ki jih prvi izvedenec, ki je preverjal eno področje in ne vseh, ni mogel napisati,” pravijo na občini.

Občina lahko unovči bančno garancijo

Občini Trbovlje je najem izvedenca lani priporočil nadzorni odbor občine, ki je takrat ugotovil, da naj bi s podpisom aneksa k izvajalski pogodbi eden od izvajalcev pridobil premoženjsko korist in oškodoval proračun občine Trbovlje za 3.750 evrov.

Ugotovil je tudi, da ni bilo utemeljenega razloga za podaljšanje roka izvedbe, saj naj bi bila krivda za skoraj enomesečno zamudo na strani izvajalca. Dvomljiva pa naj bi bila tudi kvaliteta izvedenih del. Na osnovi tega mnenja se lahko občina odloči za unovčitev bančne garancije, pa nam je že pred časom povedal predsednik nadzornega odbora občine Trbovlje Damjan Detela.

SORODNI ČLANKI:

Izvedenec bo preveril oškodovanje občine!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --