11.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoPoredoš izbran za Zasavca leta

Poredoš izbran za Zasavca leta

Prireditev Zasavc leta je v sredo, 22. februarja, gostovala v Hrastniku. Na njej so počastili izjemne Zasavke in Zasavce. Akademija Zasavc leta je podelila priznanja tudi za koronska leta. Za leto 2019 je prejel priznanje Tomaž Berginc, za leto 2020 Jože Kotar, za leto 2021 so naziv pripeli Primožu Rogliču, Zasavc leta 2022 pa je postal Vlado Poredoš.

Tomaž Berginc je v pogovoru povedal, da se v Zasavju dobro počuti in poudaril eno izmed značilnosti ljudi iz teh koncev – predanost. Jože Kotar pa je omenil, da se je v mladosti odločal med matematiko in glasbo in je vesel, da glasba vsebuje tudi veliko matematike. Primož Roglič je na pripravah v tujini, Akademija ga je razglasila za Zasavca leta 2021, saj je tisto leto osvojil zlato olimpijsko medaljo v Tokiu.

Nominiranci za Zasavca leta 2022 so bili Nermin Bajramović, Marjetka Bizjak, Darko Jorgić in Vlado Poredoš. Nermin Bajramović je povedal, da učitelj in učenec ne moreta biti prijatelja, ker prijatelj ne podeljuje enic, je pa lahko učitelj vzornik. Marjetka Bizjak je ob koncu pogovora poudarila, da je v Zasavju ogromno Zasavk in Zasavcev leta, ki vsak dan skrbijo za presežke v svojem življenju. Mama Darka Jorgića, ki je na tekmovanju Top 16 v Švici, Smilja Jorgić je čustveno predstavila, kako doma navijajo za Darka in ga pocrkljajo, ko pride v svoj Hrastnik. Vlado Poredoš pa je dvorano nasmejal s svojimi prigodami Prekmurca v Zasavju.

Zasavci leta so se pridružili dosedanjim Zasavcem leta dr. Juretu Knezu in Andreju Orožnu (2013), Andreju Božiču (2014), Simonu Tanšku (2015), Gašperju Ovniku (2016), Dušanu Kastelicu (2017) in dr. Maši Jazbec (2018), ki so se z izjemo službeno zadržanega Kastelica vsi udeležili prireditve.

Slavnostna govornica na prireditvi je bila dr. Maša Jazbec, Zasavka leta 2018, ki je na svoj način pripravila zanimiv pogled na sodobno Zasavje in upravičeno ponosno zaključila, da smo Zasavke in Zasavci zakon. Njen govor je začinila še z nagovorom robotke Eve, ki je med drugim povedala, da bi bila nominirana za Zasavko leta, vendar še ni kategorije robotk.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...