-- OGLAŠEVANJE --

POOSTREN NADZOR! Najhuje, kar se ti lahko zgodi je …

Zasavski policisti danes in za martinovo izvajajo poostren nadzor in preverjajo, ali so vozniki pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in psihoaktivnih snovi.

-- OGLAŠEVANJE --

“Akcija 0,0 šofer poteka od 4. novembra do 13. novembra na območju celotne države. Še zlasti danes pa bodo policisti izvajali poostren nadzor in preverjali psihofizično stanje voznikov,” pravi komandir Policijske postaje Trbovlje Aleš Oberčkal.

Kje kontrole za martinovo? 

1448527420_policija33

V vikendu, ki je pred nami, ko bodo številni proslavljali martinovo, bodo tudi zasavski policisti opravljali poostren nadzor nad vozniki. Lokacij, kjer bodo policisti opravljali kontrole, ne želijo razkriti, vsekakor pa se bodo izvajale na lokacijah, ki so bolj izpostavljene zaradi prometnih nesreč, kot tudi tam, kjer je največ ugotovljenih prekrškov vožnje pod vplivom alkohola.

Najhuje, kar te lahko doleti …

damjan gajšek2
Damjan Gajšek

“Vsak voznik se mora zavedati, da ukrep policije v primeru zalotitve pri prekršku vožnje pod vplivom alkohola ni najhujši ukrep, ki lahko doleti voznika, najhujše kar se lahko pripeti je to, da voznik povzroči prometno nesrečo. V najhujšem primeru lahko tak voznik povzroči smrt ali hude telesne poškodbe drugega udeleženca v cestnem prometu, česar se ne da povrniti. Očitanje samemu sebi ne pomaga, takoj začneš plačevati svoje grehe – celo življenje,” pojasnjuje komandir PP Zagorje ob Savi Damjan Gajšek.

prometna zagorje 9_2015Stopnja alkoholiziranosti narašča

Po besedah Oberčkala statistični podatki za prvih deset mesecev leta 2016 izkazujejo, da je bilo na območju Policijske postaje Trbovlje med 64 povzročitelji prometnih nesreč 6 posameznikov, ki so bili alkoholizirani. Tudi povprečna stopnja alkoholiziranosti je narasla iz 1,28 ‰ na 1,52 ‰, kar kaže na dejstvo, da posamezniki ne znajo presoditi, da v takšnem stanju ne smejo sesti za volan. “Vozniki se morajo zavedati posledic vožnje pod vplivom alkohola, ki so lahko tudi usodne. Alkohol je takoj za hitrostjo najpogostejši razlog za prometne nesreče z najhujšimi posledicami,” prava tako opozarja Oberčkal.

Tudi kozarček je lahko preveč

vino

Zaskrbljujoče je, da več kot petina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nesrečo, vozi pod vplivom alkohola. Koliko gramov alkohola bo v naši krvi, je odvisno od telesne teže, spola, telesnih sposobnosti, navajenosti na alkohol, vrste alkoholne pijače; od tega, kaj smo jedli pred ali med pitjem, kako smo pili (‘eksanje’ nima enakih posledic kot počasno pitje). Podlaga za izračun sta telesna teža in spol.

Koliko časa je alkohol v krvi?

V povprečju se 0,07 miligrama v litru izdihanega zraka (0,15 grama alkohola na kilogram krvi) razgrajuje eno uro. Če ste imeli opolnoči 0,95 miligrama v litru izdihanega zraka (2 grama alkohola na kilogram krvi), boste zjutraj ob 7. uri na poti v službo imeli še vedno 0,48 miligrama v litru izdihanega zraka (1 gram alkohola na kilogram krvi), dopoldne pa še vedno nad 0,24 miligrama v litru izdihanega zraka (0,5 grama) in boste še vedno ‘nevarnost’ v prometu.

Pijana vozila po napačni strani in trčila v parkirana vozila

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --