25.1 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoPonovno na voljo TRajBi kolesa

Ponovno na voljo TRajBi kolesa

Občina sporoča, da bo s 1. junijem 2021 ponovno začel delovati prvi sistem izposoje električnih koles v Zasavju – TrajBi.

Namen sistema TRajBi je spodbujanje občanov, da se po številnih opravkih po mestu odpravijo z e-kolesom, kar pomeni, da kolo pustijo na najbližji lokaciji izposoje e-koles, v bližini želenega opravka in nato nadaljujejo peš. Prav zaradi tega je uporaba omejena na pol ure, ko je potrebno v tem času kolo vrniti na eno od lokacij za priklop električnega kolesa, odločitev pojasnjujejo na Občini Trbovlje: “E-kolesa tako niso namenjena celodnevni izposoji, temveč predvsem lažjemu in za zdravje boljšemu načinu dostopa do različnih lokacij v mestu.”

Štiri lokacije izposoje

Železniška postaja Trbovlje, Zavod za mladino in šport Trbovlje, Zdravstveni dom Trbovlje in mestni park Trbovlje.

Ne le, da se bodo kolesa TRajBi vrnila na trboveljske ulice, temveč bodo 1. junija 2021 tudi del prav posebnega dogodka, ki poteka v okviru občinskega praznika, in sicer dogodka »Od dimnika do Dimnika«.

Splošni pogoji uporabe koles TRajBi

TRajBi bo deloval pod enakimi pogoji, kot v lanski jeseni.

Tako še vedno velja, da lahko sistem uporabljajo zgolj polnoletne osebe, ki lahko kolo uporabljajo največ 30 minut ob vsakokratni uporabi, dvakrat dnevno pa je polurna izposoja brezplačna. V primeru, da bi si uporabnik želel izposoditi kolo v istem dnevu še tretjič ali večkrat, bo za vsako polurno izposojo kolesa plačal po 0,50 evra na izposojo. Torej, vsakič, ko si kolo uporabnik izposodi, ga mora po pol ure vrniti na eno izmed postaj. Če bo prekoračil pol urno izposojo, se kartica zablokira za 7 dni. Pri izposoji je pomembno, da mora med zadnjim vračilom kolesa in naslednjo izposojo preteči vsaj 30 minut.

Za uporabo sistema je potrebna osebna registracija v Zavodu za mladino in šport Trbovlje ali Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje. Delna registracija se lahko opravi na terminalu ali preko mobilne aplikacije. Uporabniške podatke oziroma kartico pa uporabnik prevzame na izdajnem mestu, kjer tudi podpiše pogodbo in plača letno članarino v višini 10 evrov za tekoče leto ter varščino v višini 50 evrov, ki se v primeru povzročene škode na sistemu porabi za stroške popravila. Po plačilu članarine in podpisu pogodbe uporabnik prejme kartico in kodo PIN, s katerima se potem registrira v sistem.

Vse uporabnike prosimo, da sistem TRajBi uporabljajo skladno s splošnimi pravili in tako omogočajo, da bo sistem dosegel svoj namen. Ta pa je, da se bodo občani in obiskovalci Trbovelj lahko na okolju in zdravju prijazen način pripeljali iz ene točke mesta do druge.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

VIDEO: Najbolj nori spusti po Cilenci še pred uradno otvoritvijo

Danes je dan, ko bo šport v dobrodelni vlogi pomagal letovanju socialno ogroženih otrok. Kolesarski klub Zagorje je v ta namen še pred uradno...