21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualno"Ponoči nam jih dovažajo s kombiji ..."

“Ponoči nam jih dovažajo s kombiji …”

“Takole so zadnje čase videti vsi kontejnerji v Čečah,” se je na nas obrnila ogorčena domačinka.

Komunala Trbovlje, ki po novem odvaža smeti na 14 dni, pismeno apelira naj tega krajani ne počnejo. “Krajani pa vidimo, da odpadke dovažajo ponoči s kombiji iz Trbovelj. Storilce morajo odkriti pristojni – policija, redarji, komunala,” je prepričana.

Pogost problem na periferiji

Gre za pogost problem kontejnerjev, postavljenih na periferiji, ne le v Čečah. Da bi bili kontejnerji 24 ur pod nadzorom kamer, nima smisla. Prav tako ne bi bilo veliko koristi od ključavnic, pravi Tomislav Dolar iz Komunale Trbovlje: “V tem primeru bi odpadke postavili zraven kontejnerja, ali, kar bi bilo najslabše, odvrgli po kakšnem težko dostopnem bregu.”

Trboveljski komunali je problem znan, pravi Dolar, saj so se na sestanku krajevne skupnosti že dogovarjali, da bi za del Čeč spremenili režim pobiranja odpadkov, in sicer od vrat do vrat na področju goste poselitve. Kontejnerje bi lahko tudi postavili na bolj primerne lokacije, izven frekvenčnih cest, kamor se odlagalcem odpadkov ne bi dalo voziti.

Enak nasvet za vse

“Imamo enak nasvet za vse, tako imamo dogovorjeno tudi na nekaterih drugih lokacijah: če so kontejnerji polni, naj nas občani pokličejo in bomo odpadke odpeljali izven rednega ciklusa odvozov.” Zaradi tega, zagotavlja Dolar, ne bodo plačali nič več za odvoz smeti; tega namreč komunala zaračunava glede na število oseb v gospodinjstvu.

SORODNI ČLANKI:

V gozd namesto na deponijo

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...