-- OGLAŠEVANJE --

Pon Do Kwan-ovec Tilen Zajc svetovni prvak!

-- OGLAŠEVANJE --

Med štirimi najboljšimi na svetu v okviru najmočnejše organizacije kickboksa Wako je poleg Staše Lipnik, Urše Terdin in Timoteja Zavca v petkovem dopoldnevu postal tudi član kluba Pon Do Kwan Izlake Tilen Zajc.

Izlačan je v kategoriji do 79 kg z rezultatom 12:9 v finalu premagal Nemca Gabriela Petersa Sandra in tako na tekmi v italijanskem Jesolu Lidu pri Trevisu, kjer se je več kot 1500 tekmovalcev iz 68 držav borilo v petih disciplinah, dosegel zgodovinski slovenski uspeh v borilnem športu kickboksu.

27-letni Tilen je bil tudi že evropski prvak

Glede na to, da je bilo to svetovno prvenstvo, bi bilo malo čudno, če bi šlo do finala vse gladko, opisuje Zajc. “Prvi dve borbi sta bili sicer res predčasno zaključeni, zaradi rezultatske razlike, v polfinalu pa je bil nasproti izjemen Madžar, ki je izkoristil vsako mojo napako, kar priča tudi rezultat,” pravi novopečeni svetovni prvak Tilen.

Kljub temu, da je bilo to njegovo tretje finale na članskih svetovnih prvenstvih, je bil pritisk velik, priznava. “Ko enkrat prideš že tako daleč, si želiš na sam vrh. V tej želji marsikdo pregori,” priznava vesel, da se je pri njemu izteklo več kot odlično.

Ob tem uspehu v njegovem domačem klubu poudarjajo, da je Tilnov uspeh tudi velika motivacija za skoraj 50 mladih, ki trenirajo v klubu Pon Do Kwan Izlake. “Ker vemo, da bo za naslednji dve leti zopet dodeljen s strani Olimpijskega komiteja najvišji naziv, je to za amaterskega športnika neprecenljiv uspeh, na kar smo v klubu neizmerno ponosni,” zadovoljstva ne skriva predsednica Pod Do Kwan Izlake Maša Zajc, ki je vesela, da imajo zadaj tekmovalce, ki so perspektivni in dva od njih prihodnji mesec odhajata z reprezentanco Slovenije na mladinsko Evropsko prvenstvo.

Aktualen svetovni prvak Tilen Zajc s trenerjem Srečkom Rozmanom

Kot ob vsakem uspehu, tudi sedaj pripravljajo sprejem obeh udeležencev Tilna in njegovega trenerja Srečka Rozmana, ki je hkrati tudi selektor Point fighting reprezentance Slovenije.

Sprejem bo v petek 29. oktobra 2021 ob 17h na športnem igrišču Izlake.

SORODNI ČLANKI:

Tilen Zajc je svetovni prvak

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --