-- OGLAŠEVANJE --

Pomoč na domu dražja, a kmalu tudi popoldan, med vikendi in prazniki

-- OGLAŠEVANJE --

Cena storitve pomoč na domu, ki jo v Občini Hrastnik izvaja Dom starejših Hrastnik, se bo z mesecem marcem spremenila, aprila še razširila.

Na novo tudi med vikendi in prazniki

Pomoč družini na domu je storitev, ki jo od leta 2000 na območju Hrastnika izvaja Dom starejših in je za uporabnike delno plačljiva. Subvencionira jo namreč Občina stalnega prebivališča. S 1. aprilom bodo na novo dela opravljali tudi v popoldanskem času ter med vikendi in prazniki. Zaradi povečanja stroškov, se bo z marcem cena pomoči dvignila. Za uporabnike to pomeni v povprečju 1,61 evra večji strošek na uro storitve. Cena je med vikendi in prazniki višja.

sedanja cena (evro) nova cena (evro)
delavnik 7,33 8,55
vikend 8,80 10,60
praznik 9,53 11,35

Tabela prikazuje primerjavo cene storitve za uporabnika.

“Cena za ljudi, ki pomoč na domu potrebujejo, se ne bo bistveno spremenila. Še vedno bo večji del bremena prevzela Občina,” razloži direktor DSO Hrastnik Borut Vidmar, ki opaža, da vsako leto to pomoč potrebuje vse več ljudi. Zaradi povečanega obsega dela bodo tekom letošnjega leta dodatno zaposlili še tri osebe. S tem bodo, pravi Vidmar, zagotovili kakovostno storitev in možnost dodatnih del popoldan ter med vikendi in prazniki.

Predlog novih cen so včeraj na redni občinski seji sprejeli.

SODELUJTE: “Samo otroci nas držijo pokonci”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --