-- OGLAŠEVANJE --

Pomagali bodo hrastniškim kmetom in lastnikom gozdov

-- OGLAŠEVANJE --

Od preteklega petka pa do konca tega meseca Občina Hrastnik sprejema vloge, preko katerih lahko tisti, ki se ukvarjajo s kmetijstvom, pridobijo finančna sredstva. Pripravili so štiri različne ukrepe in s tem povezana nakazila. V hrastniškem proračunu so v ta namen rezervirali 18.500 evrov.

Tako bo preko Javnega razpisa za spodbujanje razvoja kmetijstva v občini Hrastnik v letu 2022 na voljo pomoč za naložbe v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo, kot je denimo izgradnja hleva, kašče, kozolca, skednja, mlekarne, površine za izpust živali, pomoč pri vzpostavitvi sadovnjakov, rastlinjakov, sušilnic sadja, zelišč in čaja ter pri nakupu opreme ( za mlekarne, za hleve, krmilniki za pašo, …)

Načrtovana je tudi pomoč za zaokrožitev (komasacijo) kmetijskih ali gozdnih zemljišč. Pri obeh opisanih investicijah je pomembno, da se še niso začele.

Tudi za tiste, ki ste del ali vso naložbo že izvedli

V primeru, ko vlagatelj (osebna dopolnilna dejavnost, turistične kmetije) vloge zaprosi za pomoč pri naložbah v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov ter naložbe v nekmetijsko dejavnost na kmetiji, pa je upoštevano in dovoljeno, da posameznik naložbo že začne, in sicer od 2. marca 2021 pa vse so 17. oktobra letos.

Enako velja za ukrep v povezavi z gozdarstvom. Pozabili namreč niso niti na tiste, ki se ukvarjajo z lesom, saj so predvideli ob kmetijskih še gozdarske ukrepe, v sklopu katerih bo mogoča pomoč pri nakupu manjše opreme, kot so denimo motorne žage in cepilci za drva.

Podrobnosti javnega razpisa so na voljo tukaj.

Občina Hrastnik je pripravila tudi seznam najpogostejših vprašanj in odgovorov, kjer zainteresirani že lahko razrešijo katero izmed morebitnih dilem.

Rok za prijavo na opisane štiri ukrepe iz naslova Javnega razpisa za spodbujanje razvoja kmetijstva v občini Hrastnik v letu 2022 se izteče 31. januarja ob 15. uri.

SORODNI ČLANKI:

Objavljeni prvi letošnji razpisi

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --