16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoPoložnica za komunalo: dvakrat!

Položnica za komunalo: dvakrat!

Hrastničani so sredi aprila presenečeni ugotovili, da jih v nabiralnikih ne čaka le ena položnica za vodo in odvoz smeti, temveč kar dve.

Komunalno podjetje Hrastnik je svojim naročnikom, torej občanom Hrastnika, za mesec marec, namesto ene, poslalo kar dve identični položnici. Pa poglejmo, kaj se je zgodilo.

V imenu KSP Hrastnik, položnice tiska in distribuira podjetje EPPS iz Ljubljane, ki je namesto 3907 položnic, poslalo skoraj 8000 položnic. Kako je lahko do takšne napake prišlo, je pojasnil Uroš Krapša iz podjetja EPPS, ki je dejal, da ‘je najverjetneje prišlo do napake dvakratnega izpisa.’

Napake pa niso zastonj in hrastniška komunala mesečno za tiskanje položnic nameni skoraj 500 evrov in kar dobrih 1100 evrov še za razpošiljanje, ki ga za njih opravi Pošta Slovenije.

Kdo bo pokril 1600 evrov?
Kot so zatrdili v podjetju EPPS, naj KPS Hrastnik ne bi utrpel nikakršnih stroškov, zaradi dvojnega pošiljanja položnic. ‘Vse dodatne stroške, ki jih bo KSP Hrastnik utrpel bo kril izvajalec storitev tiska plačilnih nalogov EPPS d.o.o.’ je pojasnil Krapša.

Smo pa v uredništvu bili priča več napakam in zmotam na položnicah KSP Hrastnik, zato smo se obrnili na vodjo finančno računovodskega sektorja KSP Hrastnik, Karolino Senčar, ki sicer zagotavlja, da tovrstnih reklamacij ni veliko. Po drugi strani pa nam je pojasnila, da komunala mesečno obračuna več kot 4300 računov za komunalne storitve in, da so napake možne.

Več o napakah, ki so jim vsak mesec priča občani Hrastnika na svojih položnicah, bomo še pisali v prihodnjih člankih. Le toliko, da ne govorimo kar  tako na pamet, pa v galeriji fotografija izsek dveh položnic oz. specifikacij KSP Hrastnik, kjer je datum zapadlosti računa pred datumom izdaje računa. Kar ni le napaka, temveč tudi prekršek.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...