-- OGLAŠEVANJE --

Policijska racija na GESŠ?

-- OGLAŠEVANJE --

Na Gimnaziji in ekonomski šoli Trbovlje (GESŠ) so včeraj zaradi utemeljenega suma posedovanja prepovedanih drog podrobno pregledali dijake in njihove osebne stvari. V času preiskave, ki jo je izvedla kar ravnateljica sama, je na šoli vladala smrtna tišina.

Po naših informacijah naj bi dvema dijakoma zasegli posušeno rastlinsko snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Pri enem izmed dijakov pa naj bi našli proteine, ki so jih podali na nadaljnjo preiskavo. Po govoricah sodeč so šolo preiskali policisti, a smo po preverjanju informacij prišli do drugačnih zaključkov.

džoint

Koliko dijakov kadi travo?

Policisti niso zasegli drog

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana, Nataša Pučko nam je potrdila, da so šolo včeraj obiskali policisti, vendar iz drugih razlogov. "Lahko potrdimo, da so bili policisti v izobraževalni ustanovi, vendar v zvezi z drugim  dogodkom. Glede postopkov, ki so jih izvajali v izobraževalni ustanovi, se za pojasnila obrnite na vodstvo šole. Policisti morajo skrbeti za zakonitost postopkov, kar pomeni da morajo ravnati v skladu z danimi pooblastili,"  je še dodala.      

Poklicali smo tudi ravnateljico GESŠ Jeleno Keršnik, ki je pojasnila, da so dijake dveh oddelkov včeraj prosili, naj jim pokažejo vsebino svojih torb. Učitelji in ravnateljica so le gledali, dijaki pa so torbe izpraznjevali sami. "Pojasnili smo jim, da obstaja sum o prisotnosti prepovedanih drog. Dijaki so se odzvali sodelovalno".  Po neuradnih informacijah smo izvedeli, da je šlo za dijake zadnjega letnika. "Droge so vsesplošen družbeni problem in kot šola ne moremo ostati ravnodušni. Trudimo se s preventivnimi akcijami, po potrebi vključujemo tudi zunanje inštitucije in starše," je sklenila ravnateljica, ki je prav tako zatrdila, da pri dijakih niso našli prepovedanih substanc.    

gesš, gimnazija trbovlje                                         Včerajšnje dogajanje na trboveljski šoli je lahko sprejeto kot opozorilo.                                                  

Policisti v šolo ne smejo

Po Zakonu o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI-UPB5) je za opravljanje nalog pooblaščenih državnih organov v vrtcu oziroma šoli, razen inšpekcijskih organov in računskega sodišča, potrebno dovoljenje ravnatelja.

Uradna oseba lahko brez dovoljenja ravnatelja vstopi v vrtec oziroma šolo, če je za to pooblaščena z zakonom ali odločbo pristojnega sodišča oziroma če je to neogibno potrebno, da lahko neposredno prime storilca kaznivega dejanja ali da zavaruje ljudi in premoženje.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --