22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2Poletni meseci so rezervirani za zabavo in druženje otrok

Poletni meseci so rezervirani za zabavo in druženje otrok

Pod okriljem VGC Zasavje so otrokom v vseh treh občinah pripravili zanimiv počitniški program.

Brezplačne počitniške aktivnosti v Zagorju so pričeli z otroškim vrvežem v mestnem parku, in sicer v četrtek, 1. julija 2021. Vrvež v parku poteka skozi celo poletje, dobivajo se vsak četrtek od 9.30 dalje v parku dr. J. Drnovška pri poldnevniku. Vabljeni.

Dan kasneje so se dobili na igrišču v Šentlambertu in pred Graščino v Zagorju na ustvarjalni delavnici Zvončkljanje zvočkov, na kateri so nastali čudoviti izdelki, katere si lahko ogledate na spletni strani www.vgc-zasavje.si in Facebook profilu VGC Zasavje.

Vse ponedeljki so v Trbovljah rezervirani za izdelavo verižnega člena, na kateri smo in bomo vse generacije združile moči in pokazali ročne spretnosti ter skupaj po korakih izdelali verižni člen. Otroci tako krepijo veščine žaganja, zabijanja žebljev, načrtovanja, gradnje … pri čemer izjemno uživajo. Svojo kreativnost so pokazali tudi na delavnici ustvarjanja z LEGO kockami. Vsako sredo se dobimo na kreativnicah na terasi pred Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje, dobili smo tudi na igrišču pred podružnično OŠ Čemšenik. Izvajali smo trike, se pomerili v različnih igrah in spretnostih. Ulovili smo tudi svoje sanje na delavnici izdelave lovilcev sanj, tudi bonboni in kokice, ki so bile nagajive, niso manjkali.

In kaj vas čaka v avgustu?

Vabijo vas, da se jim pridružite na delavnicah ustvarjanja in risanja s kredami, flomastri, barvicami, temperami. Da boste zdravi in fit, se bomo pomerili v športnih igrah. Igre brez meja bodo potekale v petek, 6. avgusta 2021, v torek, 24. 8., pa se boste pomerili na naravnem poligonu. Skozi igro se bomo tudi naučili angleščine, skupaj s Kajo se bomo učili in se imeli odlično na delavnici Angleščina skozi igro.

Čakata vastudi delavnici Igrivi kamenčki (3. 8.) in Igrivi magnetki (13. 8.). V petek, 13. 8., se dobimo tudi na igrišču Čebinov travnik v Kisovcu, nekaj dni kasneje pa vas vabimo v Drajv-in kino, kjer si bomo ob slastnih kokicah ogledali film. Kateri? Naj bo zaenkrat skrivnost.

V petek, 20. 8., vas vabimo na Športno igrišče Podkum na poletne dogodivščine, dva petka (20. in 27. 8.) si vzemite čas in pridite pred Graščino Zagorje, kjer bodo na ustvarjalnih delavnicah Ples marjetic, zrasle čisto prave marjetice in prav te marjetice bodo krasile Zagorje septembra ob Tednih vseživljenjskega učenja 2021 in Paradi učenja.

Počitniške aktivnosti potekajo in bodo potekale vsak dan od ponedeljka do petka, program je objavljen na spletni strani www.zlu.si in www.vgc-zasavje.si

Starši vabljeni, da si skupaj z otroki ogledate koledar in jih spodbudite k udeležbi –  tudi to je odlična priložnost za  popestritev vsaj kakšnega poletnega dneva.

 

 

Projekt Večgeneracijski center Zasavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad. Vse aktivnosti VGC Zasavje so za otroke brezplačne.

 

Dušan Malić, dusan.malic@zlu.si

Večgeneracijski center Zasavje, Zasavska ljudska univerza

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...