11.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoPoleg Švagana v Zagorju tokrat tudi novi obrazi

Poleg Švagana v Zagorju tokrat tudi novi obrazi

Rok za oddajo županskih kandidatur in kandidatnih list za občinski svet je takorekoč pred vrati. A kot kaže, večina čaka, da odbije zadnja ura. V Zagorju je dolgoletni župan Matjaž Švagan svojo kandidaturo napovedal že pred časom. 

Nikakor pa v predvolilnem boju ne bo sam. Ob bok mu bo stopil tudi Željko Železnik, znani obraz županskih volitev, ki ga podpirajo Socialni demokrati. Županskega kandidata na zadnjih volitvah je imela tudi stranka SLS, tokrat ne bo drugače. Bodo pa na čelo tokrat postavili občinskega svetnika podjetnika Boštjana Ocepka. Prvič na lokalnih volitvah v Zagorju bodo kandidatno listo skupaj z županom sestavili v Levici. Kandidat bo študent Til Šiles. Ali bodo v Zagorju spet štirje kandidati ali se obeta še kdo, bo jasno že ta teden.

Na občinski volilni komisiji v Zagorju so do danes sprejeli le kandidaturo Tila Šilesa za župana, kandidatne liste za občinske svetnike pa so oddale stranke: Gibanje Svoboda, SDS, Levica in NSi.

Se še spomnite županskih kandidatov izpred štirih let? 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...