-- OGLAŠEVANJE --

Poleg Ruardija, kmalu v Zagorju tudi novo območje za investitorje

-- OGLAŠEVANJE --

Največjo poslovno cono v Zagorju, vzletišče Ruardi in poslovno cono Selo trenutno komunalno opremljajo v okviru razvojnih projektov regije. Obeta pa se vzpostavitev povsem nove cona za bodoče investitorje.

Zagorje ima dve zasebni poslovni coni, Kisovec in Toplice, kjer, kot navajajo na občini, so še proste površine za potencialne uporabnike. V Toplicah, kjer cona meri dobrih 16.000 kvadratnih metrov je le ta zasedena približno 70 odstotkov. Za bistveno večjo, 70.000 kvadratov veliko cona v Kisovcu ni podatka o zasedenosti.

Občina pripravlja pet karejev v obrtni coni Selo ter dva na vzletišču. Predstavnica občine Tatjana Podbregar je zagotovila, da bodo v letošnjem letu izvedli javni razpis oziroma javno zbiranje ponudb za prodajo zemljišča v coni Selo, kjer trenutno urejajo gradbeno dovoljenje. In kot je še povedala, so posamezna podjetja že podala ponudbe in pobude za možnost gradnje na območju Selo, ki je veliko skoraj 20.000 kvadratnih metrov in sta prosti še dobri dve tretjini prostora.

Sicer pa je v načrtu tudi vzpostavitev povsem nove poslovne cone vzhodno od cone Xella v Kisovcu, kjer je zemljišče v lasti zagorske občine. Na dobrih 60.000 kvadratnih metrov, je v javni lasti še približno 25 odstotkov zemljišča. Območje je glede na izdelano hidrološko hidravlično študijo poplavno ogroženo, zato je pred komunalnim opremljanjem tega območja, potrebno izvesti še protipoplavne ukrepe, pojasni Podbregarjeva. Nova obrtna cona bi bila od obstoječih tudi najbližja avtocestnemu priključku, do tja je le 7 kilometrov.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --