21.5 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoPoleg Ruardija, kmalu v Zagorju tudi novo območje za investitorje

Poleg Ruardija, kmalu v Zagorju tudi novo območje za investitorje

Največjo poslovno cono v Zagorju, vzletišče Ruardi in poslovno cono Selo trenutno komunalno opremljajo v okviru razvojnih projektov regije. Obeta pa se vzpostavitev povsem nove cona za bodoče investitorje.

Zagorje ima dve zasebni poslovni coni, Kisovec in Toplice, kjer, kot navajajo na občini, so še proste površine za potencialne uporabnike. V Toplicah, kjer cona meri dobrih 16.000 kvadratnih metrov je le ta zasedena približno 70 odstotkov. Za bistveno večjo, 70.000 kvadratov veliko cona v Kisovcu ni podatka o zasedenosti.

Občina pripravlja pet karejev v obrtni coni Selo ter dva na vzletišču. Predstavnica občine Tatjana Podbregar je zagotovila, da bodo v letošnjem letu izvedli javni razpis oziroma javno zbiranje ponudb za prodajo zemljišča v coni Selo, kjer trenutno urejajo gradbeno dovoljenje. In kot je še povedala, so posamezna podjetja že podala ponudbe in pobude za možnost gradnje na območju Selo, ki je veliko skoraj 20.000 kvadratnih metrov in sta prosti še dobri dve tretjini prostora.

Sicer pa je v načrtu tudi vzpostavitev povsem nove poslovne cone vzhodno od cone Xella v Kisovcu, kjer je zemljišče v lasti zagorske občine. Na dobrih 60.000 kvadratnih metrov, je v javni lasti še približno 25 odstotkov zemljišča. Območje je glede na izdelano hidrološko hidravlično študijo poplavno ogroženo, zato je pred komunalnim opremljanjem tega območja, potrebno izvesti še protipoplavne ukrepe, pojasni Podbregarjeva. Nova obrtna cona bi bila od obstoječih tudi najbližja avtocestnemu priključku, do tja je le 7 kilometrov.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...