23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.si1+1=2Poleg pravljičnih junakov tudi doživetje z AR tehnologijo

Poleg pravljičnih junakov tudi doživetje z AR tehnologijo

Poleg pravljičnih junakov v trboveljskem mestnem parku, ki so že lani navdušili obiskovalce, so letošnja novost snežinke na lokaciji pod pošto in prav tako v parku. Preko njih boste lahko s svojimi pametnimi napravami pokukali k Dedku Mrazu. 

Gre za AR tehnologijo, ki uporabniku omogoča, da s pomočjo kamere na mobilni napravi vidi navidezne elemente. Tako boste s pomočjo kamere vstopili v svet pravljic in decembrskih dogodivščin.

“V teh časih virusa je še toliko bolj pomembno, da temne misli preženemo z mislijo, da bodo tudi ti kmalu mimo ter toplino prazničnega vzdušja. Otroci niso nič krivi, da odraščajo v času epidemije, zato je prav, da niso prikrajšani za čarobnost veselega decembra.” so prepričani na trboveljski občini, kjer so se navkljub omejitvam potrudili, da bo za male obiskovalce vse pripravljeno kot je treba.

V mestnem parku Trbovlje so že začeli s postavljanjem Pravljične vasice in pravljičnih junakov, ki bodo v decembru pričarali pravljično vzdušje. Pri sprehodu skozi mestni park vas bodo pozdravili junaki legendarnih pravljic in zgodbic, ki jih poznajo vse generacije.

Svojo hiško v mestnem parku ima Sneguljčica, skupaj s sedmimi palčki, prav tako so si svoje začasno domovanje v parku našli tudi volk in trije prašički. Najbolj pisana in s slaščicami obdana hišica pa pripada Janku in Metki, ki jima tako kot v zgodbi preti čarovnica.

Gromozanska kočija v obliki buče

Pa vendar boste letos v parku lahko videli velikansko novost – gromozanska kočija v obliki buče bo privabljala številne poglede in prižgala marsikatero iskrico v očeh. Kot se za pravo kočijo spodobi bosta poleg nje svoj prostor našla tudi princ in princesa.

Nabiralnik Dedka Mraza

Naše najmlajše pa poleg pravljičnih junakov v mestnem parku vabi tudi nabiralnik Dedka Mraza, kamor lahko otroci vržejo pisma, dedek Mraz pa se bo potrudil, da bo odgovoril na čisto vsako prejeto pismo.

FOTO in VIDEO: V Deželi pravljičnih nasmehov in glasbe

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...