31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoPoleg Parka kulture, pobega iz rudnika, festivala ...v kratkem še zabavna aplikacija...

Poleg Parka kulture, pobega iz rudnika, festivala …v kratkem še zabavna aplikacija Knap-on

Zaključek projekta Inspiracija, ki je v Trbovlje prinesel nov Park kulture pod pošto, sobo pobega iz rudnika v 4. dritlu, kulinarični festival ter tudi Knap-on aplikacijo, ki bo zaživela v kratkem, je pravzaprav šele začetek novih vsebin, ki jih bodo Trbovlje ponudile obiskovalcem.

Zvezdana Lamovšek

»V tem projektu smo postavili dobre temelje na področju turizma in vzpostavili povezave z različnimi ponudniki, ki so bili nad našim projektom navdušeni,« ponosno pove Zvezdana Lamovšek, ki je za Občino Trbovlje bdela nad projektom pripravljenim v sodelovanju z še štirimi občinami (Trbovlje, Slovenska Bistrica, Rijeka in Labin). Trenutno se nestrpno pričakuje pričetek delovanja aplikacije Knap on, ki bo obiskovalca ali pa tudi domačina peljala po krožni poti trboveljske industrijske dediščine. »Na zabaven in atraktiven način se bo uporabnik seznanil z zgodovino, rešil kakšno uganko, se udeležil izziva in opravil nalogo, ki mu bodo odprle vrata za nadaljevanje poti.« Uporaba aplikacije bo brezplačna in bo zaživela v aprilu.

Jasna Gabrič

»Še dobro se spomnim, ko smo leta 2018 oddali dokumentacijo za razpis, kako smo nestrpno pričakovali odgovor, saj je bil to tudi prvi potrjen Interreg projekt v Zasavju« je ob zaključku projekta dejala županja Jasna Gabrič. S pridobitvami si Trboveljčani želijo privabiti v mesto več obiskovalcev, prav zato so zasnovali tudi nove brošure in letake ter na obisk povabili medije in turistične ponudnike. »Ljudje so pridobitve dobro sprejeli, tudi kulinarični festival »Iz trbouskiga špajza«, ki ga bomo ne glede na zaključek projekta, še vedno organizirali« doda županja.

Željka Kitič

Navdušenja nad projektom, katerega namen je bil oživitev industrijske dediščine, priprava tematskih dogodkov in doživetij ter vzpostavitev privlačnih točk, ni skrivala predstavnica Službe vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko, skrbnica pogodbe za izvedbo projekta Inspiracija Željka Kitič, ki so jo Trbovlje pozitivno presenetile in je obljubila, da se bo zagotovo še vrnila.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...