7.5 C
Trbovlje
petek, 7. maja 2021
ZON.siAktualnoPoldnevni: Popoldanski sprehod v kraljevini piva

Poldnevni: Popoldanski sprehod v kraljevini piva

Po tem, ko smo ostajali zaprti v svoje domove, ko so zaprli lokale, prepovedali prehod med občinami …se je življenje resnično ustavilo. Vsaj večini.

In, ko so vendarle meje padle, je čas, da se sprosti še naš um. Pa naj bo to izlet v naravo, sprehod po mestu ali kaj drugega. Vsak teden bomo objavili kakšno idejo za poldnevni ali celodnevni izlet. Morda tudi kakšno “vikend paket” idejo.

Trajanje: 1-2 ure.

Primerno za: Vse – otroške vozičke, skiroje, kolesa, majhne otroke, invalide …

Lokacija: Izhodiščna točka parkirišče (brezplačno) pri Kulturnem domu Laško ali parkirišče pri trgovskem centru Tuš ali trgovskem centru Spar.

Proračun: Nič ali par evrov za kavo/sladoled.

Sprehod po Laškem ob Savinji

Prelepo mestece s 13.000 prebivalci, ki je poznano predvsem po pivovarni in zdravilišču.

Parkirali smo pri Kulturnem domu Laško, kjer je prostora vedno dovolj in se ob Savinji odpravili v smeri Celja. Ravna asfaltirana pot primerna tudi za kolesa, skiroje, rolerje ali kakšna druga zabavna prevozna sredstva. Kadar je sonce premočno, jo lahko mahnete kar čez park – senca zagotovljena.

Čez most želja

Pot zavije mimo starega dela laškega zdravilišča in z zavojem v levo pridete do novega bazenskega kompleksa. Ker je zdravilišče v tem času še zaprto, morate mimo hotela, če želite na most želja in na drugo stran reke. Plan B proti Celju pa vas pelje do naslednjega, lesenega mostu, kjer lahko prav tako prečkate reko. In že smo na drugi strani. Če naredimo krog nazaj do začetne točke, vse traja z zelo počasnimi koraki kakšno uro. Če stopimo malo hitreje pa gre tudi v pol ure (2-3 kilometri).

Črni most replika originala

Ker so se končno odprla tudi igrala in razni rekviziti na prostem, naj povemo še, da je teh tukaj na vsakih nekaj metrov. Fitnes na prostem, Street workout, otroška igrala …

Plošča z napisom »Ostal si, bratec most!« spominja na obnovljeno življenje prvotnega pokritega lesenega mostu, ki ga je leta 1923 postavil lastnik nekdanje laške tovarne umetnega škrilja. Po drugi svetovni vojni ga je nadomestil betonski most, leta 1997 pa je Pivovarna Laško uresničila željo domačinov in nad izliv potoka Žikovca v Savinjo postavila kopijo prvotnega mostu.

Sprehod primeren za starejše, majhne otroke in vozičke. Na poti imate več lokalov, kjer lahko spijete kavo, naročite kakšen sladoled ali sladico ali pa si privoščite kosilo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Prva vožnja že v ponedeljek

Prvi prevoz Sopotnika v Zagorju bo po mestu odpeljal v ponedeljek, 10. maja. Projekt brezplačnega prevoza starejših občanov, bodo izvajali trije partnerji: Zavod Sopotniki,...