24 C
Trbovlje
torek, 28. septembra 2021
ZON.siAktualnoPogojna kazen po grozljivem napadu psa v Hrastniku

Pogojna kazen po grozljivem napadu psa v Hrastniku

Tistega nesrečnega novembrskega popoldneva, ko je pes, na Cesti padlih borcev napadel sprehajalca in ga ni hotel izpustiti, so trije Hrastničani hudo ranjenemu sprehajalcu reševali življenje. Zgodba je dobila epilog – mati lastnika psa je dobila pogojno kazen, odškodninska tožba napadenega zoper lastnika psa ostaja v odločanju sodišča.

Občana, ki se je sprehajal po cesti, je napadel pes, stafordski terier. Svoje žrtve ni in ni hotel spustiti iz svojih čeljusti, zato so ljudje, ki so žrtvi priskočili na pomoč, po njem udrihali z vejami in na koncu tudi s kladivom. Pes je končno popustil prijem in pobegnil na domače dvorišče.

Le nekaj trenutkov kasneje so z dvema voziloma pridrveli policisti in psa ustrelili na licu mesta. Med tem so ljudje nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev.

Štiri leta kasneje je zgodba prišla na sodišče in mati lastnika, ki je v času napada skrbela za psa, kot poroča POP TV, je bila obsojena na pogojno kazen desetih mesecev zapora ter preizkusno dobo treh let.

Trije domačini Sergej Izgoršek, Gorazd Šajtegel in Aleš Zupanc so napadenega občana rešili srhljivega napada in leto kasneje za svoje dejanje dobili tudi medaljo za hrabrost.

Oškodovani 68-letnik od obtožene in njenega sina zahteva dobrih 130 tisočakov ter mesečno rento 300 evrov do konca življenja. Sodišča mora o omenjeni zahtevi še odločati.

FOTO: Drama nad Hrastnikom

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Janez Janša na “raufnk” ja, pred medije ne

Po tem, ko se je predsednik vlade Janez Janša v sklopu vladnega obiska že včeraj mudil v Zasavju in splezal na najvišjo zasavsko atrakcijo...