-- OGLAŠEVANJE --

Podelitev najvišjih priznanj: “V Zagorju smo najmočnejši, kadar smo na preizkušnji”

-- OGLAŠEVANJE --

Pred kratkim se je v Zagorju odvil občinski praznik, ob katerem so podelili najvišja občinska priznanja.

“V Zagorju smo najmočnejši, kadar smo na preizkušnji,” so bile besede, s katerimi je župan Matjaž Švagan občine Zagorje nagovoril svoje občane in občanke. S tem je želel povedati, da bodo le s skupnimi močmi dosegli cilje.

Letošnji nagrajenci plaket

Na letošnji občinski prireditvi so podelili štiri občinska priznanja. Dve zlati in dve srebrni priznanji. Ta priznanja imajo prav poseben pomen, namreč podeljujejo se posameznikom in posameznicam, ki so s svojim trdim delom in zagnanostjo dokazali, da se lahko naredi vse in še več. Prejemnika zlatih plaket sta Bojan Gasior in Janez Lipec. Gasior je s svojim delom veliko prispeval k humanitarnosti in ugledu občine Zagorje ob Savi. Pod njegovim vodstvom se je uresničilo veliko sodobnih idej za Gostišče v Trojanah. Drugi nagrajenec pa je najprej začel kot projektant in z delom prišel do direktorja TODZa za razvoj, konstruiranje in projektiranje. Izvoljen je bil tudi za predsednika izvršnega sveta občine Zagorje ob Savi in v času osamosvojitve prevzel vodenje Občinskega štaba kot rezervni oficir.

Za srebrno plaketo so predlagali farmacevtko Cvetko Garantini in Borisa Gorenca. Garantinijeva je do upokojitve delala v lekarni Trbovlje, že leta pa vodi društvo in pomaga občanom in občankam z osteoporozo ter širi znanje, izkušnje in pozitivno energijo. Aktiven v Večgeneracijskem centru v okviru ZLU je Boris Gorenc pomagal širiti znanje o varni uporabi pametnega telefona, letos v času korona virusa pa je starejšim občanom pomagal tudi pri opravkih in po ukinitvi javnega prometa, iz Hrastnika vozil v službo zaposlene v bolnišnici Trbovlje.

“Ko je treba, zna zagorska dolina združiti moči in znanje. Obojega premoremo v izobilju. Ponosen sem na veliko zagorsko družino, na našo skupnost, ki ne gradi na izključevanju, temveč na sprejemanju.” Pravi župan občine Zagorje ob Savi.

VIDEO: Zagorje praznuje! Celoten posnetek prireditve

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --