-- OGLAŠEVANJE --

V Zagorju so pobegnili k sreči … in še dlje

Da bi spodbudili občutek zadovoljstva v teh negotovih časih, so na Zasavski ljudski univerzi in Zavodu ASPIRA združili moči, da bi odkrili, dokumentirali in delili učinkovite prakse, ki izboljšujejo dobro počutje odraslih, ki so vključeni v različne učne programe. Organizaciji sta pri tem sodelovali s partnerji iz različnih evropskih držav. Nastal je projekt Pobeg k sreči, ki je sofinanciran s strani EU in programa Erasmus+.

-- OGLAŠEVANJE --

Na Zasavski ljudski univerzi si s sodelovanjem v tej skupni zgodbi želijo povečati motivacijo odraslih za udeležbo v izobraževalnih programih, spodbujati socialno interakcijo, povečati učinkovitost izobraževalnih programov ter usposobiti izobraževalce odraslih za delo na področju spodbujanja sreče. Ravno zato bo med rezultati projekta knjižica z najboljšimi praksami s področja spodbujanja občutka sreče pri odraslih, matrica veščin, izobraževalna soba pobega, vsebina za usposabljanje izobraževalcev ter platforma za e-učenje. Projekt združuje partnerje iz Slovenije, Portugalske, Hrvaške, Cipra, Bosne in Hercegovine, Italije ter Finske.

Knjižica z vajami za boljše počutje

V iskanju načinov pobega k sreči so našli 80 dobrih praks, ki so pri različnih partnerjih že prispevale k dobrim občutkom. Izmed teh so zbrali 40 najbolj učinkovitih, inovativnih in prilagodljivih ter jih zapisali v knjižico, ki je na voljo na spletu. V njej so predstavljene različne dejavnosti, pri katerih je v ospredju izboljšanje dobrega počutja odraslih ter vaje čuječnosti in refleksije, saj se projekt osredotoča na področje duševnega zdravja posameznikov. “Današnji časi so negotovi, stresni in hitro se spreminjajoči, zato menimo, da je potrebno skrbeti v prvi vrsti zase in za svoje fizično in duševno zdravje. S tem namenom smo v knjižico dobrih praks vključili tudi pomen vadbe na prostem in primere fizičnih dejavnosti. V zaključnem poglavju predstavljamo še različne projekte, knjige in orodja, s katerimi si lahko pomagajo izobraževalci odraslih in drugi, pri doseganju različnih izobraževalnih ciljev,” je pojasnila Nika Bukovšek iz ZLU.

Prenosna soba pobega bo potovala po Zasavju

Z namenom najti metodo za izobraževanje odraslih, ki bi pomagala krepiti občutek sreče med njimi, so projektni partnerji, pod izkušenim mentorstvom Zavoda Aspira, pričeli ustvarjati novo in zanimivo orodje. Ustvarili so sobo pobega iz nezadovoljstva, ki predstavlja zgodbo o Evelyn, ki se ziblje med burnimi valovi kot ladjica na nenehno spreminjajočem se oceanu življenja. “Kljub temu, da ji notranji nemir ne prizanaša, se pogumno odloči za potovanje, ki bo morda prineslo odgovore. In tako najde
svoj mir v … To pa morajo udeleženci ugotoviti sami,” so bili malce skrivnostni na ZLU. V sobi so že gostili testne udeležence, ki so, po besedah Bukovšek, z vznemirjenjem sprejeli izzive, saj so bili vsak trenutek priča novim dogodivščinam. Všeč jim je bilo aktivno reševanje številnih ugank in izzivov. “Soba pobega, s katero bomo v drugi polovici leta gostovali pri različnih organizacijah po Zasavju, med drugim spodbuja tudi timsko sodelovanje, saj je večina ugank zastavljenih tako, da morajo vsi prispevati svoj del, da pridejo do rešitve,” je povedala Bukovšek in dodala še, da bodo lahko obiskovalci tedna vseživljenjskega učenja lahko tudi tam videli sobo pobega, o nadaljnjih terminih možnih obiskov pa bodo obveščali na svoji spletni strani.

Z vlakom na pustolovščino

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --