12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoPo vrtalnik, projektor ali rezalnik kar v knjižnico

Po vrtalnik, projektor ali rezalnik kar v knjižnico

V Zagorju je v teh dneh začela delovati Knjižnica stvari za nevladne organizacije.

Brezplačna izposoja stvari in opreme

Organizacija, ki le nekajkrat na leto potrebuje opremo in stvari, nima pa sredstev za nakup, se lahko zdaj napoti ponje kar v Knjižnico stvari. “Zaenkrat še ne gre za fizični prostor, pač pa za skupnost organizacij, ki si med seboj brezplačno posojajo najrazličnejše stvari in opremo, ki jo potrebujejo pri svojem delovanju,” pravijo v ZLHT Regionalnem centru NVO. “Mogoče si je že izposoditi namizne zastavice, zvočnike, flipchart in A tablo, mize stole, projektor, rezalnik papirja in še kaj bi se našlo. Ponudba se že lepo širi, konec junija pričakujemo, da bo na voljo že vsaj 30 – 40 stvari.”

Vključenih že 10 zasavskih organizacij

Zaenkrat je v skupnost Knjižnice stvari vključenih 10 organizacij, tudi Šklab, Društvo Tabornikov rod Polde Eberl – Jamski Zagorje, Zadruga VEZ, Punkt, Medgeneracijsko društvo Srečno Zagorje, Mladinski center Zagorje ob Savi in ZLHT Regionalni center NVO, kot koordinator delovne skupine.

Poleg nevladnih organizacij se lahko vključijo neprofitne organizacije, ki delujejo v zasavski regiji. Za vstop v skupnost Knjižnice stvari je potrebno v souporabo ponuditi en artikel večje vrednosti ali pet artiklov manjših vrednosti ali pa 15 prostovoljnih ur.

Kmalu tudi knjižnica stvari za posameznike?

“Preučili tudi model Knjižnice stvari za posameznike in ugotavljamo, da je zadeva izvedljiva. Z razvojem tega modela bomo pričeli, ko bodo doseženi zastavljeni cilji Knjižnice stvari organizacij,” še pravijo organizatorji.

Organizacije, ki želijo postati del skupnosti Knjižnice stvari, lahko pišete na knjiznica.stvari@gmail.com ali pokličite na telefonsko številko 059 927 619.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...