23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoPo tragični izkušnji Sanja in Martin ne želita čakati, da bo prepozno

Po tragični izkušnji Sanja in Martin ne želita čakati, da bo prepozno

Se tebi to ne more zgoditi? Bolezen, izguba službe, invalidnost ali celo smrt. Včasih se nam zdi, da smo nesmrtni in neuničljivi – vse dokler nismo. Zakaj ne bi poskrbeli pravočasno – za svojo prihodnost in predvsem za vse tiste, ki nam pomenijo največ. Tako sta naredila tudi Zasavca Sanja in Martin, ki sta bila priči eni najhujših družinskih tragedij.

Slovenci smo podzavarovani – sploh v primerjavi s svojimi evropskimi sosedi, poročajo slovenske zavarovalnice.

»Ljudje ne razmišljamo, da življenjsko zavarovanje sploh potrebujemo. Ko se pogovarjamo o zavarovanju hiše ali avtomobila, nam ni težko nemudoma plačati določene vsote denarja. Ob tem ne razmišljamo, kakšne so naše dejanske finančne zmožnosti in nismo pozorni na višino izdatka, ki ga namenimo za tovrstno zavarovanje.« Tako razmišljanje nekaterih ljudi opiše Barbara Cimerman iz Službe za usposabljanje prodaje v Zavarovalnici Triglav.

V trenutku, ko se začnemo pogovarjati o neprecenljivosti našega življenja in o tem, kako pomembna so kritja, s katerimi lahko poskrbimo za varnost naših najbližjih, finančno stabilnost in osebno varnost, če bi prišlo do poškodbe, bolezni, smrti ali česa drugega, se stvari zataknejo. Kot na podlagi dolgoletnih izkušenj pojasni Cimermanova, je dejstvo, da pri življenjskih zavarovanjih vedno izhajamo iz mesečne premije oziroma zneska, ki ga lahko namenimo za zagotavljanje varnosti nas samih in naših najbližjih.

Univerzalne rešitve seveda ni. Vsaka družina, vsak človek ima svojo situacijo. Različni so prihranki, situacija, dolgovi, potrebe … Mojca Brečko direktorica trboveljske enote Zavarovalnice Triglav trdno stoji za tem, da morajo biti zavarovanja prilagojena vsakemu posamezniku. Njihovi zavarovalniški strokovnjaki imajo nalogo, da čim bolje spoznajo posameznikovo situacijo, se pogovorijo s člani družine in predlagajo, kaj je tisto, s čimer bi si zagotovili varno prihodnost.

Poiskali smo primer mlade družine iz Zasavja, kjer sta se partnerja odločila za zavarovanje, s katerim bosta omogočila lagodno življenje družini, tudi če koga od njiju več ne bo. Martin (ime je izmišljeno) je star 39 let, njegova žena Sanja pa 32. Imata prisrčno 3-letnico in drugošolca. Pred nekaj leti sta kupila stanovanje v enem od zasavskih mest, odplačati morata še približno 20.000 evrov kredita. Imata okoli 10 tisočakov vreden avto. Ker se je njun prijatelj smrtno ponesrečil, njegova družina pa je iz danes na jutri ostala sama, sta se tudi Martin in Sanja odločila za življenjsko zavarovanje. »Kaj pa če …« pravi Sanja, ki zdaj žal dobro ve, kaj takšna tragedija – ne le po čustveni plati, ampak tudi po vseh drugih – pomeni za tiste, ki ostanejo.

Sanja in Martin tako že dve leti plačujeta življenjsko zavarovanje Zavarovalnice Triglav za primer smrti. Z zavarovalniškim zastopnikom sta izračunala, koliko denarja in koliko časa bi eden od njiju potreboval »pomoč«. Martin plačuje mesečno premijo v višini nekaj manj kot 20 evrov, in če se zgodi najhujše, bodo Sanja in otroci dobili 108 tisoč evrov, kar ustreza izračunu zavarovalnice, da 3-članska družina dobi finančno injekcijo, ki naj bi zadostovala za eno desetletje. Takšen znesek plačuje tudi Sanja, da bo do podobnega zneska upravičen tudi Martin.

Zavarovanja lahko sklenejo 21-letniki ali pa 73-letniki

Življenjska zavarovanja se razlikujejo glede na namen. Triglav omogoča pestro izbiro – zavarovanja limitov, kreditov, življenjska zavarovanja v primeru smrti ali v primeru delovne nezmožnosti, naložbena življenjska zavarovanja idr.  Višina primerne zavarovalne vsote se izračuna glede na več pomembnih faktorjev – od zadolženosti, do premoženja, prihrankov, števila otrok …

Zavarovanja lahko sklenejo 21-letniki ali pa 73-letniki. Višina mesečne premije pa je odvisna od starosti, zdravja in izbrane zavarovalne vsote. Triglav pri različnih zavarovanjih različno preverja zdravstveno stanje, še pojasni Brečkova – če ni posebnosti, stranka izpolni le vprašalnik o zdravstvenem stanju. Če je zdravstveno stanje stranke slabše, pa lahko zavarovalnica zahteva dodatno zdravstveno dokumentacijo ali zdravniški pregled.

Poleg zavarovanja, kakršnega sta sklenila Zasavca iz prispevka, Triglav ponuja tudi naložbena zavarovanja, varčevanja in kombinacijo zavarovanja ter varčevanja za vaše otroke. V vsakem primeru se lahko najprej dogovorite le za informativni izračun, potem pa se na podlagi tega odločate, ali je takšna varnost primerna za vas ali bi želeli kaj drugega.

Več informacij o življenjskih zavarovanjih lahko najdete na spletni strani Triglav.si, ki je tudi pokrovitelj zgornjega oglasa. Na vaša vprašanja pa bodo z veseljem odgovorili zavarovalni zastopniki Zavarovalnice Triglav, Območne enote Trbovlje ali sodelavci klicnega centra zavarovalnice, ki so vam na voljo na brezplačni telefonski številki 080 555 555.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...