today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoPo štirih izdanih videospotih ima Trboveljčan še dosti "novih" načrtov

Po štirih izdanih videospotih ima Trboveljčan še dosti “novih” načrtov

Predstavljamo vam mladega perspektivnega glasbenika, Trboveljčana Mateja Lebiča, katerega glasbena kariera se šele dobro začenja. Z glasbo ima stik že od malih nog, saj njegov oče igra klavirsko harmoniko, za katero se je sprva tudi sam navdušil.

Kasneje je za svoj instrument izbral še klarinet. Eden izmed njegovih ljubih instrumentov, ki jih z veseljem igra, pa je tudi klavir. Svojo ljubezen do glasbe je lansko leto potrdil z zaključkom dodiplomskega študija glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru in tako postal profesor glasbe.

Med tednom je v Mariboru, kjer nadaljuje z magistrskim študijem, ob torkih v Celju za glasbo navdušuje predšolske otroke in pili ter nadgrajuje svoje pevsko znanje pod okriljem dobro znane slovenske glasbenice Alye, vikende pa še vedno najraje preživi doma v Trbovljah. Ker pa je njegova kariera ravno v vzponu dosti vikendov in tudi kak dan med tednom preživi na radiih, po koncertih in na nastopih. Kot pove za naš portal, mu je zdaj po pestrem decembru, kot nalašč umirjen januar.

Vse pesmi so napisane z osebno noto, zgodbo, ki se od pesmi do pesmi razlikuje ravno toliko, da je vsaka še vedno nekaj novega.

Kot glasbenik na slovenski sceni se je prvič preizkusil v času korone, leta 2021, s pesmijo Pod nebo, za katero je posnel tudi svoj prvi videospot. Po tem so sledile še pesmi Pr’jatli, V višine poletim in Začutil sem življenje. Vse pesmi so napisane z osebno noto, zgodbo, ki se od pesmi do pesmi razlikuje ravno toliko, da je vsaka še vedno nekaj novega.

Zase pravi, da mu najbolj leži vloga instrumentalista, ker mu je to področje najbolj domače, vendar je bila vedno prisotna tudi želja po petju. V zadnjem obdobju se je preizkusil tudi v pisanju besedil. Želja, ki še ni uresničena, a ostaja na seznamu – je, da bi enkrat napisal svojo melodijo za skladbo.

Mladi Trboveljčan si je za vzornika izbral Jana Plestenjaka

Najbolj naporen del izdaje skladbe je snemanje videospota, pri katerem je že večkrat prišlo do zapletov. Tako se še dobri spomni, kako so na snemanju videospota Pr’jatli, ki je predstavljen kot poletna zabava s prijatelji, vse pripravili že začeli, pa se je ulilo kot iz škafa. Po posnetih štirih videospotih se je s tem delom že kar dobro spoznal, tako da zdaj že vnaprej več stvari predvidi in razume, koliko dela in priprav je potrebnih za izdajo posameznega videospota.

Matej Lebič se v prihodnosti vidi predvsem v vlogi solo pevca, morda celo z manjšo skupino. Poleg želje, da bi ustvaril svojo avtorsko glasbo za skladbo, pa se želi preizkusiti tudi v duetu.

Glasbenik, ki je navdušil v vlogi igralca – vzel neplačan dopust in obrnil novo poglavje v življenju

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...